Δράση ανάγνωσης παραμυθιού από το κέντρο στήριξης Ρομά

Δημοσίευση: 06 Απρ 2016 13:51

Το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων Νέας Σμύρνης της ΔΗ.Κ.Ε.Λ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λάρισας, σε συνεργασία με το 31ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, διοργάνωσαν δράση ανάγνωσης παραμυθιού. Πιο συγκεκριμένα, διαβάστηκε το παραμύθι ¨Ο Νταής του Σχολικού¨ της Μαρίας Ρουσάκη, στα παιδιά του 31ου Νηπιαγωγείου. Το θέμα του παραμυθιού ήταν σχετικό με το σχολικό εκφοβισμό όπου τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να κάνουν ερωτήσεις και σχόλια πάνω στην ιστορία αλλά και στις εικόνες του παραμυθιού.

Ο ρόλος της χρήσης του παραμυθιού στην προσχολική ηλικία είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και ειδικών ψυχικής υγείας. Η επίδρασή του είναι αποδεδειγμένη, εκτός από τη γνωστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στην ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης του. Πέρα όμως από αυτά, το παραμύθι βοηθά στην προώθηση σημαντικών μηνυμάτων για πολλά βασικά θέματα στα οποία εκπαιδεύονται τα παιδιά.

Στην δράση συμμετείχαν οι κυρίες Μπουκόρου Ευανθία, κοινωνιολόγος –Υπεύθυνη του Κέντρου Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων και Παπαστεργίου Δήμητρα ψυχολόγος MSc Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και οι εκπαιδευτικοί που στελεχώνουν το Νηπιαγωγείο Ανδρέου Βασιλική- Διευθύντρια, Γκίνης Παντελής, Μαργκά Κλεοπάτρα, Γραμμουστιάνου Βασιλική και Τσιαντούλη Ευαγγελία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass