ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης

Δημοσίευση: 14 Απρ 2016 1:24

 

Την άμεση λύση του ζητήματος που έχει ανακύψει με τη μη εξέταση των υποψήφιων οδηγών σε όλη την Ελλάδα, ζήτησαν με κινητοποίησή τους χθες οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων – μοτοσικλετών Λάρισας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.

Οι εκπαιδευτές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ αργά το μεσημέρι συναντήθηκαν και με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό όπου του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αποχής των εξεταστών από τις πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων. «Εδώ και δύο μήνες σχεδόν είμαστε όμηροι –εκπαιδευτές και υποψήφιοι οδηγοί- της απόφασης των εξεταστών να απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Απόστολος Καραφύλλης.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές η αποχή από το έργο των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών των υπαλλήλων έχει δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στους πολίτες. «Περίπου χίλιοι υποψήφιοι στον νομό περιμένουν να εξεταστούν και οι σχολές μας βρίσκονται σε απραξία καθώς δεν γνωρίζει κανείς πότε θα δοθεί μια λύση», ανέφερε ο κ. Καραφύλλης για να προσθέσει ότι «καταλαβαίνουμε το ζήτημα των υπερωριών που θέτουν οι εκπαιδευτές αλλά η αποχή τους δημιουργεί προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι μας».

Κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας οι εκπαιδευτές του ζήτησαν «να λάβει την πρωτοβουλία και να εντάξει εντός του ωραρίου τις πρακτικές εξετάσεις για να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση». Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτές δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 καταργήθηκε η αποζημίωση των εξεταστικών επιτροπών για εργασία εκτός ωραρίου, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για τον χρόνο και τον τρόπο που θα διεξάγονται στο εξής οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των εξεταστών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντα των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών καθώς και η παύση προγραμματισμού των σχετικών εξετάσεων από τις οικείες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, τόσο στους υποψήφιους εκπαιδευόμενους οδηγούς, όσο και στους εκπαιδευτές οδηγών αυτοκινήτου που βρίσκονται σε αναμονή μην μπορώντας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία έκδοσης διπλώματος οδήγησης. «Ήδη έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οδηγοί να οδηγούν χωρίς δίπλωμα και αυτό είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια όλων μας», τόνισε ο Απόστολος Καραφύλλης.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass