Κλιμάκιο του «Ποταμιού» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2016 17:00

 

Τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας, επισκέφθηκε κλιμάκιο του «Ποταμιού», αποτελούμενο από τον υπεύθυνο μεταναστευτικής πολιτικής, δικηγόρο, κ. Γιώργο Τσαούση, τον βουλευτή Λάρισας κ. Κώστα Μπαργιώτα, τον περιφερειακό συντονιστή Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Σακατζή, τα μέλη της τοπικής γραμματείας καθώς και εθελοντές του Κινήματος.

Τα προβλήματα, όπως αυτά εκτέθηκαν από τους ίδιους τους πρόσφυγες/μετανάστες, που συνομίλησαν με τα στελέχη του Ποταμιού, αφορούν στην απόσταση από κατοικημένη περιοχή, στην έλλειψη σκίασης καθώς και στην ύπαρξη επικίνδυνων ερπετών. Περισσότερο από όλα, απασχολεί η συνέχιση παραμονής τους στην Ελλάδα και η αβεβαιότητα για τη δυνατότητα μετάβασής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσαούσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το προσφυγικό ζήτημα. Σήμερα, νομοθετούν κυριολεκτικά στο πόδι, προσπαθούν να οργανώσουν την καταγραφή και ταυτοποίηση ενώ στήνουν και λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς προηγουμένως να προετοιμάσουν καν τις τοπικές κοινωνίες.

Αν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης ας μας το πουν. Το Ποτάμι έχει προτείνει τον ορισμό αρμόδιου υπερυπουργού, υπαγόμενου απευθείας στον Πρωθυπουργό, καθώς και συντονιστικό όργανο, με συμμετοχή όλων των πολιτικών φορέων. Μας απάντησαν ότι δε θα συγκυβερνήσουμε. Τότε, ας λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λάρισας κ. Μπαργιώτας, τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης συντονισμένα και επεσήμανε την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες, ως δομής φιλοξενίας προσφύγων.

Στον καταυλισμό των προσφύγων, όπου φιλοξενούνται συνολικά 800 άτομα από Αφγανιστάν, Συρία και Πακιστάν (μεταξύ των οποίων 320 παιδιά), το κλιμάκιο του Ποταμιού υποδέχθηκαν ο Αν/χης Κωνσταντίνος Πλατσάς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτριος Δεληγιάννης.

Με τη συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο χώρο λειτουργούν δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης, γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, υπάρχει σύνδεση WiFi και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ τη σίτιση των διαμενόντων έχει αναλάβει εταιρεία εστίασης. Επίσης, παρέχεται 24ωρη ιατρική φροντίδα από τους Γιατρούς του Κόσμου και τον Ερυθρό Σταυρό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass