ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Πτώση θερμοκρασίας πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου!

* Ποιες μετρήσεις ενεργειακών συμβούλων στο Φρούριο επικαλείται

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2016 0:37
Από τις μετρήσεις ειδικών με θερμικές κάμερες σε οδούς που περιλαμβάνονται στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης Από τις μετρήσεις ειδικών με θερμικές κάμερες σε οδούς που περιλαμβάνονται στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης

 

Σημαντικότατη «βελτίωση του τοπικού μικροκλίματος στην περιοχή της Βιοκλιματικής Ανάπλασης τμήματος του ιστορικού κέντρου της Λάρισας, καταγράφεται σύμφωνα με τα εντυπωσιακά στοιχεία που κατεγράφησαν με ειδικά όργανα και θερμοκάμερα», όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, από τους ενεργειακούς συμβούλους Κλ. Κραβαρίτη και Δημ. Στάβλα.

Ενδεικτικά, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση «οι ενεργειακοί σύμβουλοι δηλώνουν πως τα στοιχεία από τις μετρήσεις, δείχνουν πως η μέση θερμοκρασία επιφανείας στην περιοχή παρέμβασης παρουσιάζεται μειωμένη, σε σύγκριση με την πρότερη κατάσταση, κατά τουλάχιστον 10 βαθμούς Κελσίου, για συνθήκες θερμοκρασίας εξωτερικού αέρα της τάξης των 30 βαθμών Κελσίου, συμπληρώνοντας πως οι μετρήσεις καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της συνολικής παρέμβασης αναβάθμισης και επανασχεδιασμού των δημόσιων υπαίθριων χώρων, και καλύπτουν πλήρως τους στόχους βελτίωσης του τοπικού μικροκλίματος, της επίτευξης συνθηκών θερμικής άνεσης και ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας ελκυστικών υπαίθριων χώρων για τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι κατά την περίοδο των μετρήσεων στις 20 και 21 Απριλίου, η θερμοκρασία επιφανείας των ασφαλτοστρωμένων οδών πέριξ της πλατείας Αλόγου κυμάνθηκε μεταξύ 45 - 47 βαθμών Κελσίου ενώ στο αντίστοιχο διαμορφωμένο τμήμα της πλατείας, δεν υπερέβη τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα παρατηρούνται στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Αχιλλίου, στην οποία παρατηρήθηκαν θερμοκρασιακές διαφορές άνω των 13,5 βαθμών Κελσίου, μεταξύ των σκιασμένων και μη σκιασμένων τμημάτων της περιοχής ανάπλασης, αλλά και στην περιοχή της Μητροπολίτου Αρσενίου και στην πλατεία Μητέρας, στις οποίες παρατηρήθηκαν θερμοκρασιακές διαφορές άνω των 12,2 βαθμών Κελσίου και 12,9 βαθμών αντίστοιχα.

Οι μετρήσεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, ωστόσο αποτελούν τις πρώτες βασικές ενδείξεις για τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει το έργο στο μικροκλίμα της περιοχής.

Ήδη η περιοχή αποτελεί πλέον πόλο έλξης, περιπάτου και συνάντησης των Λαρισαίων καθώς τα έργα αναβάθμισης της περιοχής δημιούργησαν συνθήκες άνεσης και έδωσαν μια άλλη ποιότητα στο περιβάλλον του λόφου του Φρουρίου» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass