Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους δρόμους της Λάρισας δυο νέα απορριμματοφόρα

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2016 12:39

 

Στους δρόμους της Λάρισας, κυκλοφορούν πλέον τα δύο καινούργια απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Λαρισαίων.

Τα απορριμματοφόρα, που αγοράστηκαν με χρήματα του Δήμο Λαρισαίων, διαθέτουν μηχανισμό πρέσας, ωφέλιμης χωρητικότητας 16 m3 το καθένα και κόστισαν 315.000 ευρώ.

Τα οχήματα διαθέτουν διαθέτουν κινητήρες πετρελαίου νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, Turbo Intercooler και υπερπληρούν όλα τα σύγχρονα standards παθητικής και ενεργητικής ασφαλείας.

Με την άμεση ένταξη, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταξινόμησής τους, των δυο απορριμματοφόρων στον στόλο του Δήμου Λαρισαίων επιτυγχάνεται η ποιοτική αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών διαχείρισης αστικών απορριμμάτων προς τους συνδημότες μας.

Προμήθεια νέου σαρώθρου

Επίσης ο Δήμος προχωρά στην αγορά και ενός νέου μικρού αναρροφητικού σαρώθρου, που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Καθαριότητας στο κέντρο της πόλης (πεζόδρομοι, πλατείες κ.α)

Εκτιμάται ότι το νέο σάρωθρο θα ενταχθεί στο στόλο του Δήμου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Νικος Καλτσάς, «στόχος του Δήμου είναι η αντικατάσταση παλιών οχημάτων και εξοπλισμού με μηχανήματα νέας τεχνολογίας που θα κάνουν τη διαφορά και θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το έργο μας»