Η παράταξη Νασιώκα για τα έργα του ΟΣΕ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2016 13:56

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» με επικεφαλής τον Έκτορα Νασιώκα επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Η νεώτερη ιστορία της πόλης μας και η ραγδαία ανάπτυξη της τον περασμένο αιώνα , είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το σιδηρόδρομο. Ακόμη είναι πλέον επιστημονικά αποδεκτό ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς αποτελούν τις συγκοινωνίες του μέλλοντος.

Οι δυο παραπάνω λόγοι , μαζί με τη θέλησή μας να οραματιστούμε τη Λάρισα των επόμενων δεκαετιών, μας αναγκάζουν να διεκδικήσουμε από τους υπεύθυνους του ΟΣΕ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το τρένο στη λειτουργία μιας σύγχρονης πόλης. Από ετών οι υπεύθυνοι στο σιδηρόδρομο αναμασούν μόνο την ιδέα δημιουργίας εμπορευματικού σιδηροδρομικού κέντρου χωρίς να έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα σε ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο. Η ίδια πρόταση φαίνεται ότι επανέρχεται από τους υπευθύνους του ΟΣΕ και σήμερα . Όμως και πάλι δείχνει ανέτοιμη και αρκούντως πρόχειρη. Δεν υπάρχει βάση πάνω στην οποία θα στηριζόταν η χρηματοδότηση του έργου. Χρειάζεται μελέτη του θέματος σε βάθος και ακόμη ένταξη του πολύ σημαντικού ζητήματος της δημιουργίας του εμπορευματικού κέντρου σε ένα σχέδιο που καλύπτει συνολικά τις δράσεις του ΟΣΕ συνδεδεμένες με τη λειτουργικότητα μιας σύγχρονης πόλης.   Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας το σχέδιο πρέπει να είναι οραματικό αλλά παράλληλα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Χωρίς ακρότητες και ανεφάρμοστες διεκδικήσεις όπως αυτές για τις οποίες η παράταξη της πλειοψηφίας δεσμευόταν προεκλογικά ότι θα υλοποιήσει σαν δημοτική αρχή. Σήμερα φαίνεται να εγκαταλείπει τα μεγαλόπνοα σχέδια αλλά στερείται και κάθε ολοκληρωμένου σχεδίου.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass