ΛΑΜΠΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Στη Λάρισα το λείψανο του Αγ. Νικολάου

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Μαϊ 2016 1:25

Λαμπρή ήταν χθες η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από την Ιταλία και Αγίου Μύρου εκ του τάφου Του. Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς στον χώρο που είχε διαμορφωθεί μπροστά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε στη Λάρισα ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος, όπου και το πρόσφερε μόνιμα στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και στην ενορία του Αγίου Νικολάου. «Ζούμε μια κορυφαία λατρευτική χαρά τούτη την ώρα», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος για να επισημάνει ότι «πως αν η Θεία λατρεία φθάσει στην κορύφωσή της και τιθασευτεί τότε μπορεί κανείς να δει το μεγαλείο του Θεού».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χαρά συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και αγκαλιάζει όλες τις δραστηριότητες της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου όπως και άλλων Μητροπόλεων της Θεσσαλίας». Εξήρε συγχρόνως τη δράση της Μητρόπολης και συμπλήρωσε ότι «πώς να μην είμαστε στο πλευρό τους όταν θέλουν μια εκκλησία πρωτοπόρα; Χρειαζόμαστε πρότυπα για τη ζωή μας».

Ευχαριστίες για την υποδοχή απηύθυνε με τη σειρά του ο μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος. Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε παρουσία πολλών Ιεραρχών της Εκκλησίας και των μητροπολιτών Κίτρου και Κατερίνης κ. Γεώργιου, Ελασσόνας κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεου και Γρεβενών κ. Δαυίδ. Επίσης, παρέστησαν ο Αρχηγός ΤΑ Χρ. Χριστοδούλου, ο διευθυντής ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Χρ. Καλομπάτσιος και Αθαν. Παιδής, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημ. Τάχος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Γιάν. Ράπτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς και της 110 ΠΜ.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass