Πολυαρχιερατικό συλλειτουργό στον Αγ. Νικόλαο (φωτογραφικά στιγμιότυπα)

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2016 20:44 | Τελευταία ενημέρωση: 20 Μαϊ 2016 20:48

Πανηγυρική Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε σήμερα Παρασκευή στον μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Μυροβλύτου Αγίου Νικολάου και της άφιξης στην Λάρισα τεμαχίου του ιερού και χαριτοβρύτου αγίου λειψάνου του.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ.Γεννάδιος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμόθεος, Γρεβενών κ.Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο οποίος θερμώς ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ξεχωριστή αυτή τιμή της παρουσίας τους, τόσο στην ευλογημένη αυτή άφιξη και υποδοχή του ιερού λειψάνου, όσο και στο πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην χάρη των αγίων λειψάνων και στο ύψιστο γεγονός της αφίξεως στην πόλη της Λάρισας ενός ανεκτίμητου τέτοιου μεγάλου θησαυρού.

Στο τέλος της πανηγυρικής αυτής θείας Λειτουργίας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες καθιέρωσαν και υπέγραψαν τον ιερό πάπυρο υποδοχής και αποκτήσεως του ιερού λειψάνου του αγίου Νικολάου, ενώ αναγνώσθηκε στα Ιταλικά και στα Ελληνικά η επιβεβαίωση της γνησιότητας του ιερού λειψάνου εκ της Αρχιεπισκοπής Ουρμπίνο.

Όλες τις επόμενες ημέρες θα τελεστούν λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό, καθώς και ιερές παρακλήσεις για τους διαγωνιζομένους μαθητές, ενώπιον του ιερού λειψάνου και του ηγιασμένου Μύρου εκ του τάφου του Αγίου, που θα παραμείνουν μόνιμα στον Ιερό Ναό, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών χριστιανών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass