Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2016 10:20

Με λαμπρότητα και με μεγάλη την συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας γιόρτασε η ενορία των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα την μεγάλη εορτή και πανήγυρι των προστατών Αγίων τους.

AGIOSKWNSTANTINOS 2016 3

Την παραμονή της εορτής των Αγίων, χοροστάτησε και ομίλησε για την χάρη και την παρρησία των εορταζόντων Αγίων, αλλά και για το μεγάλο έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη Ιταλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ.Γεννάδιος, τον οποίο δια θερμών λόγων ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, για τους κόπους και τις θυσίες του και κυρίως για την μεγάλη ευλογία που εκόμισε στην πόλη του αγίου Αχιλλίου, το τεμάχιο δηλονότι του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του θαυματουργού.

AGIOSKWNSTANTINOS 2016 21

AGIOSKWNSTANTINOS 2016 20

 

AGIOSKWNSTANTINOS 2016 5

AGIOSKWNSTANTINOS 2016 17

 

 

Των πλουσίων λατρευτικών εκδηλώσεων της κυριωνύμου ημέρας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, μαζί με πολλούς φιλοξενουμένους πατέρες καθώς και με τους ιερείς του Ναού, ενώ ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Γαλιάτσος καλοσώρισε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που έσπευσαν να συνεορτάσουν τους Αγίους και να πάρουν χάρη από την χάρη τους και δύναμη από την δύναμή τους. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π.Σέργιος Παραλίκας, Καθηγητής στην έδρα της Νοσηλευτικής, ο οποίος μίλησε για την ευσέβεια και το μεγαλείο της ψυχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου καθώς και για την ευλάβεια και ταπείνωση της φιλοθέου μητρός του, αγίας Ελένης.

Σχετικά Άρθρα