Στη Λάρισα η ηγεσία του Αναπηρικού κινήματος της χώρας

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 12:02

H ηγεσία του Ελληνικού αναπηρικού κινήματος, θα βρεθεί στη Λάρισα τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α), που φιλοξενείται στην πόλη μας και το οποίο υποστηρίζεται από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που του Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑμεΑ συνέρχεται σε πόλη της ελληνικής περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνική Προστασία και Ατομα με Αναπηρία σε περίοδο Οικονομικής Κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 27 Μαίου, στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας περιλαμβάνονται ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάσης, οι δήμαρχοι Ρεθύμνου και Νεάπολης – Συκεών κ.κ. Γ. Μαρινάκης και Σ. Δανιηλίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Αν. Χαροκόπος, στελέχη της ΕΣΑμεΑ.

Χαιρετισμούς στην ημερίδα θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ράλλης Τσιουλάκης κ.α.

 

Ανακλυτικά το πρόγραμμα: 

«ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Πλατεία Λαού)

 

8.30: 9:30:                  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

9:30 – 10:30:              ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

-    Χαιρετίζουν:                   

-    Αγοραστός Κώστας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

-    Βουλευτές

Τσιουλάκης Ράλλης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας & Γ΄ Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)

-   Καλογιάννης Απόστολος, Δήμαρχος Λαρισαίων

 

Κεντρικός Ομιλητής:

Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) & Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), «ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

 

10:30 -12:00:              ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ομιλητές:  

-        Δεληγιάννης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Kοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Άτομα με Αναπηρία»

-       Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ: ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»

-        Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου «ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

-      Χαροκόπος Αντώνης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»

-       Ριζούλη Δήμητρα, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, «ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

-        Βούλγαρης Σωτήριος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

 

12.00: 13:30:              ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

Ομιλητές:

-    Ασημόπουλος Χάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Αθηνών - Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, «ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ»

Χριστοφή Μαρίλυ, Τοπογράφος Μηχανικός, Εξωτερική Συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ. σε θέματα προσβασιμότητας, «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Μουρούζης Αλέξανδρος, Εμπειρογνώμων ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

-    Χατζηπέτρου Ανθή, Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ., Υπεύθυνη σε θέματα Διά Βίου Εκπαίδευσης και Αναπηρίας, «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ “ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ”».

-     Σαραφίδου Μελίνα, Προϊσταμένη ΕΥΔ, ΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας, «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ»

 

13:30 – 14:00:           ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass