Συνάντηση τρίτεκνων με Καλογιάννη

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 11:50

Με το Δ.Σ. του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας συναντήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Tα μέλη του Συλλόγου τριτέκνων ν. Λάρισας, στη συνάντηση τους με τον δήμαρχο, έθεσαν το ζήτημα της στήριξης τριτέκνων οικογενειών από τον Δήμο Λαρισαίων με μειώσεις στα Δημοτικά τέλη και του παραδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Συλλόγου για την επίσκεψη και συζήτηση και υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή θα προσπαθήσει να στηρίξει τους τρίτεκνους με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει.
Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ.Δημήτριος Γκόβαρης καθώς και οι κ.κ. Λεωνίδας Μουζήθρας Ντίνος Μακάς, Μαρία Γκλέτου.


"Ως σύλλογος Γονέων με τρία Παιδιά Νομού Λάρισας, εκφράζουμε την αγωνία και την ανησυχία μας για το Δημογραφικό Πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τις ολέθριες επιπτώσεις που ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται (π.χ. ασφαλιστικό, άμυνα, ποιοτική διαφοροποίηση πληθυσμού κ. ά.) και να σας ενημερώσουμε ότι διεκδικούμε την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944" αναφέρεται στο υπόμνημα.

"Ο Δήμος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες που συμβάλουν στην αλληλεγγύη των τρίτεκνων οικογενειών η οποία έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης των μνημονίων.
Από πλευράς του Δήμου ζητάμε για την τρίτεκνη οικογένεια να προχωρήσετε στα παρακάτω μέτρα.

• Να κάνετε χρήση του δικαιώματος που σας παρέχει ο πρόσφατος ψηφιστείς νόμος 4368/2016 για μείωση (50%) ή την απαλλαγή, τελών καθαριότητας, φωτισμού, τέλη Ύδρευσης και αποχέτευσης.
• Εγγραφή στους παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς των τέκνων γονέων με τρία παιδιά με τις ίδιες προϋποθέσεις ( προτεραιότητα και δίδακτρα) που ισχύουν και για τους πολύτεκνους
• Μείωση ή απαλλαγή για τη συμμετοχή στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα και προγράμματα των νομικών προσώπων του Δήμου ( ακαδημίες ποδοσφαίρου - τένις - μπάσκετ, κολυμβητήριο, σχολή χορού, πινακοθήκη θεατρικές παραστάσεις, κινηματόγραφο κ.λπ)..
• Συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
• Παραχώρηση χώρου για στέγαση των γραφείων του συλλόγου μας.
• Οικονομική χορήγηση από τα ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα για παροχή φιλανθρωπικού έργου και εκπλήρωση του έργου και των σκοπών του συλλόγου μας.

Ιδιαίτερα τούτη την κρίσιμη ώρα που τα οικονομικά των οικογενειών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και συνεφέρει όχι μόνο υλικά κυρίως ηθικά στο έργο μας .Περιμένουμε τις ενέργειές σας" καταλήγουν στη δήλωσή τους τα μέλη του Δ.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass