Πλήθος πιστών για τον σκούφο του Οσίου

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2016 14:25 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Ιουν 2016 17:33

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Ιωάννου, του Ρώσσου, του νέου ομολογητού στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στη Λάρισα, που είναι αφιερωμένο και στην μνήμη του Οσίου Ιωάννου, του Ρώσσου.

DSC01567

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του Οσίου αλλά και του σκούφου του, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της συνοικίας το βράδυ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής του Οσίου, Παρασκευή 27 Μαΐου. Πλήθη πιστών συμμετείχαν στην πολύ καλά οργανωμένη λιτανεία, ενώ θαυμάσια ήταν και πάλι η εμφάνιση της φιλαρμονικής της ενορίας του αγίου Γεωργίου της Εθνικής οδού, η οποία κατά τη διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικούς ήχους, τέρποντας τις ακοές των πιστών χριστιανών.

DSC01575

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακόμη συμμετείχαν στην ξεχωριστή αυτή εορτή και πανήγυρη πολλά κορίτσια του τοπικού συλλόγου, ενδεδυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές, μυροφόρες μαθήτριες εκ των κατηχητικών σχολείων της ενορίας του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Αναγνώστες, Ιεροψάλτες και Ιερόπαιδες, προς τους οποίους απηύθυνε ευχαριστίες ο π. Αχίλλιος, μιλώντας συγχρόνως για τα θαύματα και τις αποκαλύψεις του Οσίου Ιωάννου, του Ρώσσου και ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον π. Νικηφόρο για την νέα αυτή πνευματική έπαλξη που ανήγειρε με τους πιστούς χριστιανούς, το θαυμάσιο δηλαδή αυτό ιερό παρεκκλήσιο που αναδεικνύεται καθημερινά λιμένας ψυχών, τόπος αγιασμού των ευσεβών ανθρώπων και ζωντανή πηγή του πνευματικού ανεφοδιασμού τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass