Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2016 17:33

Με αφορμή τις διακοπές νερού από τη ΔΕΥΑΛ, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η δημοτική αρχή Λαρισαίων που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, κ.α. συνεχίζει την επίθεση της στα λαϊκά νοικοκυριά του δήμου. Πρόσφατο περιστατικό αποτελεί η διακοπή της υδροδότησης από ηλικιωμένη γυναίκα στην λαϊκή συνοικία των Αμπελοκήπων της Λάρισας. Το «έγκλημα» που διέπραξε ήταν η οφειλή ορισμένων «ψίχουλων» που αδυνατούσε να πληρώσει, καθώς αναγκάζεται να συντηρεί και τον άνεργο γιο της, στην ΔΕΥΑΛ των εκατομμυρίων ευρώ ταμειακών διαθέσιμων.

Βέβαια η Δημοτική αρχή Λάρισας και ο Δήμαρχος κ. Καλογιάννης την ίδια στιγμή που στερεί ένα βασικό κοινωνικό αγαθό από τον λαϊκό κόσμο της πόλης, μπορεί να εξασφαλίζει χρηματοδότηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου, που αποτελεί αίτημα των επιχειρηματικών ομίλων της περιοχής στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού κτλ.

            Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. στην Λάρισα συνεχίζει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική στη ΔΕΥΑΛ με τους προηγούμενους, καθώς αρνείται να μειώσει την τιμή του νερού, να καταργήσει το ειδικό τέλος 80%, ισχυριζόμενη ότι αυτά τα λεφτά επιστρέφουν στους Λαρισαίους. Αναρωτιέται κανείς πως ωφελείτε από κάτι τέτοιο όταν αυτή η πολιτική επιλογή του κόβει το νερό; Προφανώς η δημοτική αρχή Καλογιάννη ως άλλη «Αντουαννέτα» προτείνει στο λαό να φάει παντεσπάνι!

            Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής και απαιτεί την άμεση επασύνδεση του νερού στο λαϊκό σπίτι της συνοικίας Αμπελοκήπων. Καταγγέλλει στο Λαρισαϊκό λαό το ψέμα και την διγλωσσία της δημοτικής αρχής, που από τη μια στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων το παίζουν «υπερασπιστές» του λαού και από την άλλη του κόβουν το νερό για μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και την δημοτική αρχή:

          Καμία διακοπή νερού σε λαϊκή οικογένεια, σε κανέναν άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο, που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

          Να παγώσουν οι οφειλές στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ και τους διακανονισμούς για τα λαϊκά νοικοκυριά.

          Μείωση τουλάχιστον 50% των τιμολογίων για τους απλήρωτους, τους ανέργους, τους περιστασιακά και μερικά απασχολούμενους, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ.

          Άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, που μαζί με το ΦΠΑ διπλασιάζει το τιμολόγιο του νερού.

          Να καταργήσει το τέλος επανασύνδεσης των 10 ευρώ για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή λογαριασμού.

          Λήψη μέτρων άμεσης είσπραξης οφειλών μεγαλοοφειλετών (πχ επιχειρηματικοί όμιλοι, εταιρίες ΑΕ, δημόσιο)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass