Αντιδράσεις για τη φύλαξη δημοτικών κτιρίων

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2016 11:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Ιουν 2016 20:20

Κοινή ανακοίνωση για το θέμα που προέκυψε με τη φύλαξη δημοτικών κτιρίων από ιδιωτικές εταιρείες εξέδωσαν οι Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης – «Λάρισα Νέα Αρχή», Κων/νος Τζανακούλης, πρ. Δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής «Λάρισα – πόλη του αύριο», ‘Εκτορας Νασιώκας, επικεφαλής «Λάρισα Ανθρώπινη πόλη» και Κωνσταντίνος Διαμάντος, επικεφαλής «Νέα Λάρισα».

Όπως αναφέρουν "η φύλαξη και η προστασία της δημοτικής περιουσίας (κτιρίων και ελεύθερων χώρων) , με όρους διαφάνειας , είναι αυτονόητο ζητούμενο για κάθε δημοτική αρχή.
Αυτά όμως που δεν είναι αυτονόητα για μία Δημοτική αρχή είναι:

1. Η απίστευτη ανακολουθία της με τις προεκλογικές της διακηρύξεις της που αποκήρυττε άκριτα κάθε μορφής συνεργασίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία   και σήμερα, με εντελώς ελλιπή τρόπο που φτάνει στα όρια της αδιαφάνειας να προχωρά σε ανάθεση φύλαξης δημοτικών κτιρίων σε ιδιωτική Security.

2. Να καταθέτει «μελέτη» παροχής υπηρεσιών φύλαξης σε ιδιώτη 2 δημοτικών κτιρίων με ένα σημαντικά υψηλό ποσό 59.000 ευρώ για … 9 μήνες: Χωρίς να προσδιορίζονται στη μελέτη με σαφήνεια ποιες είναι οι ανάγκες φύλαξης ανά κτίριο

Χωρίς να αναφέρονται στη μελέτη εναλλακτικές προτάσεις για τη φύλαξη με πλήρη στοιχεία κόστους και απόδοσης ώστε να αξιολογήσει το ΔΣ και να αποφασίσει.

Χωρίς να υπάρχει αναφορά αξιολόγησης της μέχρι σήμερα υπηρεσίας φύλαξης από ιδιώτη που ομολογήθηκε ότι υπάρχει στα κτίρια αυτά.

Χωρίς να καταγράφονται ρητά στη μελέτη οι ζητούμενες υπηρεσίες φύλαξης (με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία) ώστε, να αιτιολογείται ο προσδιορισμός του ιδιαίτερα υψηλού ποσού των 59.000 ευρώ για … 9 μήνες!

Άρα, να μην καταθέτει μελέτη αλλά, έναν απλό τίτλο της ζητούμενης υπηρεσίας και ένα αναιτιολόγητο υψηλό ποσό για μόλις 9 μήνες. 

Ένα ποσό βέβαια το οποίο είναι στα όρια της ... ανάθεσης και του πρόχειρου διαγωνισμού .

Αυτή η τακτική είναι προκλητική και σκανδαλώδης.

Στο Δημοτικό συμβούλιο όταν θέσαμε σύσσωμη η αντιπολίτευση τα ζητήματα αυτά και ζητήσαμε να μην ενταχθεί το θέμα ως «εκτός ΗΔ» αλλά, να επανέλθει με ολοκληρωμένη μελέτη με τα στοιχεία που θέσαμε, η Δημοτική αρχή προκλητικά τα αγνόησε, ενέταξε το θέμα και το ψήφισε.

Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε;"

 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Για το ίδιο θέμα, με δελτίο τύπου η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Λαρισαίων καταγγέλλει «την παράδοση από μεριάς δημοτικής αρχής σε ιδιωτική εταιρία τη φύλαξη δημοτικών κτιρίων».

Στο κείμενο-καταγγελία αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Η δημοτική αρχή της «πρώτης φορά αριστερά» συνεχίζει απαρέγκλιτα το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το παρέλαβε. Εξάλλου οι υπηρεσίες φύλαξης είχαν παραδοθεί σε ιδιώτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή της ΝΔ, του κ. Τζανακούλη. Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιπαράθεση που άνοιξε με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Διαμάντου, Νασιώκα, αφορούσε τη διαφάνεια της σύμβασης και όχι την ουσία της παραχώρησης των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Εξάλλου στις τοποθετήσεις τους ή των εκπροσώπων τους, αυτά που θίγονταν ήταν η έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης, η έλλειψη διαφάνειας και το ύψος του τιμήματος. Όλος αυτός ο «κουρνιαχτός» που σηκώνεται και με την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν για να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους με τη δημοτική αρχή. Όλοι τους ομονοούν ότι χρειάζεται να υπάρχουν ΣΔΙΤ (συμπράξεις με ιδιώτες), στην απελευθέρωση των υπηρεσιών και την παράδοσή τους σε επιχειρηματίες. Απλά ζητάνε να γίνεται με διαφάνεια. Χωρίς να το υποτιμούμε αυτό, θεωρούμε ότι αποτελεί ύψιστη κοροϊδία για τον λαό κάποιοι να επικαλούνται την προστασία της δημόσιας περιουσίας, τη σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και ταυτόχρονα να παραδίδουν τις υπηρεσίες φύλαξης σε επιχειρηματίες ή να κάνει το δημόσιο μπίζνες μαζί τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass