Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη φύλαξη των δημοτικών κτηρίων

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2016 21:15

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» Δ. Λαρισαίων με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει στον Λαρισαϊκό λαό την παράδοση από μεριάς δημοτικής αρχής σε ιδιωτική εταιρία τη φύλαξη δημοτικών κτηρίων. Η δημοτική αρχή της «πρώτης φορά αριστερά» συνεχίζει απαρέγκλιτα το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το παρέλαβε. Εξάλλου οι υπηρεσίες φύλαξης είχαν παραδοθεί σε ιδιώτες από την προηγούμενη δημοτική αρχή της ΝΔ, του κ. Τζανακούλη.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η αντιπαράθεση που άνοιξε με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Διαμάντου, Νασιώκα, αφορούσε τη διαφάνεια της σύμβασης και όχι την ουσία της παραχώρησης των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Εξάλλου στις τοποθετήσεις τους ή των εκπροσώπων τους, αυτά που θίγονταν ήταν η έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης, η έλλειψη διαφάνειας και το ύψος του τιμήματος.

Όλος αυτός ο «κουρνιαχτός» που σηκώνεται και με την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν για να κρύψουν τη ουσιαστική συμφωνία τους με τη δημοτική αρχή. Όλοι τους ομονοούν ότι χρειάζεται να υπάρχουν ΣΔΙΤ (συμπράξεις με ιδιώτες), στην απελευθέρωση των υπηρεσιών και την παράδοσή τους σε επιχειρηματίες. Απλά ζητάνε να γίνεται με διαφάνεια. Χωρίς να το υποτιμούμε αυτό, θεωρούμε ότι αποτελεί ύψιστη κοροϊδία για το λαό κάποιοι να επικαλούνται την προστασία της δημόσιας περιουσίας, τη σωστή διαχείριση των δημόσιων πόρων, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και ταυτόχρονα να παραδίδουν τις υπηρεσίες φύλαξης σε επιχειρηματίες ή να κάνει το δημόσιο μπίζνες μαζί τους. Εξάλλου σε παρόμοια θέματα του δημοτικού συμβουλίου όλοι τους ψηφίζουν θετικά, όπως πχ. στην παράδοση σε εργολάβους υπηρεσιών του Δήμου στο Πράσινο, τις μελέτες έργων σε τεχνικά γραφεία, τις υπηρεσίες πολιτισμού – αθλητισμού σε ΚΟΙΝΣΕΠ κτλ.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά την συνεδρίαση, με σαφήνεια διαχώρισαν την θέση τους απ’ αυτή την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση, εκφράζοντας την αντίθεση τους και καταψηφίζοντας την παράδοση σε επιχειρηματίες δομών και υπηρεσιών του δήμου. Ζήτησαν από την δημοτική αρχή να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό από το κράτος για τις ανάγκες του δήμου, να δει περιθώρια αξιοποίησης των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και να σταματήσουν να λιβανίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στήνοντας φιέστες. Απαίτησαν να σταματήσει η ομηρία των ελαστικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου με την μονιμοποίηση του προσωπικού. Τέλος ζήτησαν να μην συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, γιατί μπορεί να είχε αναβληθεί δυο φορές, αλλά υπήρχε το περιθώριο να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση και να συμπληρωθεί η εισήγηση με τα στοιχεία που ζητούσαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις» καταλήγει η παράταξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass