Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αναιρέσεων 2016 σε Λάρισα-Βόλο

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2016 12:01 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Ιουν 2016 22:57

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό Διήμερο Φεστιβάλ των «Αναιρέσεων»σε Λάρισα και Βόλο στις 3-4 Ιουνίου. Το πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ της νεολαίας Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και του ΝΑΡ (οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή πανελλαδικά για πάνω από 20 χρόνια.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει, μέσα από τις πολιτικές του συζητήσεις και θεματικά εργαστήρια, χώρο αναζήτησης, επεξεργασίας και συμπερασμάτων της αναγκαίας σήμερα αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Αναιρώντας το υπάρχον κανιβαλικό σύστημα που θέλει την εργαζόμενη νεολαία και το λαό να βλέπει τον εχθρό στον άλλο φτωχό, είτε είναι μετανάστης, είτε 5-μηνος/voucher του ΟΑΕΔ, είτε συνταξιούχος προσπαθεί να απαντήσει στα ζητήματα της φτώχειας, της ανεργίας και της επισφάλειας, της μετανάστευσης και του νεοφασισμού.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει και μέσα από το πολιτιστικό του πρόγραμμα, τις συναυλίες, τα θεατρικά, ένα άλλο πρότυπο ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Αυτό που δεν θέλει καταναλωτές προϊόντων και νοημάτων αλλά δημιουργούς. Χωρίς να μεσολαβεί το κέρδος και η εκμετάλλευση, οι «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» καλούν την πληττόμενη νεολαία και το λαό ευρύτερα, όχι μόνο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά να αρχίσουν ήδη να το δημιουργούν.

Στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο στις 3 Ιουνίου. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με την κεντρική εκδήλωση με θέμα «Η εργατική νεολαία διεθνώς οργανώνεται και νικά! Η προοπτική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Μια ζωντανή κουβέντα γύρω από την οικονομική κρίση και τις μόνιμες πολεμικές συγκρούσεις έως τον αγώνα των επισφαλών εργαζομένων και το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για νίκες στο σήμερα.

Ομιλητές ήταν οι :

Γιάννης Σαλάπας, μέλος της ATTACK

Γιάννης Ευσταθίου, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Στέφανος Μολόχας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ

Ακολούθησαν συναυλίες με τους ΕΝΑΛΛΑΞ και τους SOCIALWASTE. Μέσα από Ροκκαι LowBap μελωδίες, αιχμηρό και πολιτικό στίχο, νεολαίοι της Λάρισας και όχι μόνο έδωσαν δυναμικό παρόν στην πλατεία.

Στο Βόλο στο Πολυτεχνείο στο Πεδίον του Άρεως στις 4 Ιούνη το φεστιβάλ συνεχίσθηκε με την εκδήλωση : «Η αστική δημοκρατία χρεοκόπησε, μετά τι;». Πλούσια κουβέντα με έντονα στοιχεία κριτικής, αποδόμησης των σημερινών μονοδρόμων και προβληματισμού και προοπτικής για το μέλλον, τις εξεγέρσεις και τελικά την ανατροπή του ανθρωποφάγου καπιταλιστικού συστήματος.Ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Στο πολιτιστικό κομμάτι, με standupcomedy από Μαθιουδάκη, Θεοδορόπουλο, με τους ήχους της Τσαλαβρέτα andtheband αλλά και την ιδιαίτερη μουσική του Δεληβοριά, πλήθος νέων γέλασαν,τραγούδησαν και χόρεψαν κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο το Φεστιβάλ των «ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ» και δίνοντας υπόσχεση με αυτό το κέφι και την αισιοδοξία να ξαναβρεθούν στους δρόμους της ανατροπής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass