Στη Στρατιά το πρώτο πολυδύναμο νηπιαγωγείο της Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2016 12:00

 

Δημιουργείται στη Λάρισα το πρώτο πολυδύναμο νηπιαγωγείο, μοναδικό σε όλο τον νομό, ανοίγοντας τον δρόμο ανάπτυξης ενός νέου μοντέλου εκπαίδευσης, το οποίο φιλοδοξείται σταδιακά να εξαπλωθεί.

Πρόκειται για μια πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, που έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας, και αφορά στη συγχώνευση δύο νηπιαγωγείων της πόλης μας, των 3ου και 46ου, τα οποία συστεγάζονται και βρίσκονται στη Στρατιά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, πρόκειται για δύο διθέσια νηπιαγωγεία, τα οποία από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργούν ως ένα τετραθέσιο, όπου ορίζεται θέση διευθύντριας και πλέον θα έχει την ονομασία 3ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λάρισας.

Ο κ. Βούλγαρης, υποστηρίζει ότι είναι το μοναδικό τετραθέσιο -πολυδύναμο νηπιαγωγείο στον νομό Λάρισας, δεν αλλάζει τίποτα στη λειτουργία των τμημάτων, όπως ήταν και στα δύο νηπιαγωγεία, και τονίζει ότι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στοχεύει να δημιουργήσει μελλοντικά και άλλα αντίστοιχα.

Μάλιστα η λειτουργία του εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ, από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο αλλαγών συγχωνεύσεων, καταργήσεων και αναβαθμίσεων που έχει αποφασίσει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας για το νέο σχολικό έτος.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ

Παράλληλα, όπως ανακοινώνεται στο ίδιο ΦΕΚ, αποφασίστηκε να κλείσουν οριστικά τέσσερα νηπιαγωγεία στον νομό Λάρισας, τα οποία βρίσκονταν τρία χρόνια σε αναστολή λειτουργίας τους, λόγω έλλειψης παιδιών.

Αυτά είναι τα εξής: στα Αμπέλια Βερδικούσιας, στην Υπέρεια Φαρσάλων, στη Ραχούλα Λάρισας και στα Δελέρια Τυρνάβου.

Στην ίδια απόφαση των υπουργείου αναφέρεται ότι υποβιβάζεται από τριθέσιο σε διθέσιο, το ολοήμερο δημοτικό σχολείο στο Καλαμάκι Αγιάς από το σχολικό έτος 2016- 2017.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass