Δημοτικοί Υπάλληλοι: «Ο Καλογιάννης μας πέταξε έξω από το γραφείο»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2016 13:00

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «σήμερα από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική τα προβλήματα και των εργαζομένων στους δήμους του Ν. Λάρισας οξύνονται καθημερινά. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων, τα δάνεια πολλών εργαζομένων που πήραν για να αποκτήσουν ένα σπίτι έφτασαν για πολλούς στο κόκκινο με τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους, η μη πληρωμή στην ώρα τους των υπερωριών σε πολλούς συναδέλφους μας έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις της οικογένειας.

Η μη πρόσληψη μονίμου προσωπικού σε υπηρεσίες αιχμής όπως η καθαριότητα, το πράσινο, η τεχνική υπηρεσία, παιδικούς σταθμούς κ.α. αύξησαν την εντατικοποίηση των εργαζομένων με σοβαρό κίνδυνο της υγεία και σοβαρών ατυχημάτων. Τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που θα σημάνουν απολύσεις εργαζομένων και κατακόρυφη αύξηση των δημοτικών τελών.

Αλλά και τις αλλαγές που ετοιμάζονται στους παιδικούς σταθμούς που φέρνει η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2016 - 2017, εξασφάλισε 9 εκατομμύρια λιγότερα για τη χρηματοδότηση των σταθμών σε σχέση με πέρσι (από 184 εκατ. ευρώ στα 175 εκατ.) και αυτό όταν πέρσι, με τα 184 εκατ., είχαν αποκλειστεί περίπου 45.000 παιδιά!

Από εδώ και στο εξής η χρηματοδότηση δεν θα δίνεται στους παιδικούς σταθμούς όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά απευθείας στον ωφελούμενο χωριστά. Αυτό θα οδηγήσει αντικειμενικά στην πριμοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, αφού στην πράξη στερεί από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σημαντικούς πόρους, αλλά και προσωπικό, η χρηματοδότηση του οποίου εξαρτάται από τη λειτουργία του παραπάνω Προγράμματος. Κι αυτό, γιατί το πόσοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν θα εξαρτάται από το πόσοι γονείς θα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Ακόμη για τα εργασιακά και το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση είναι μερικά από τα ζητήματα που θέλαμε να θέσουμε στο δήμαρχο Λάρισας που εδώ και ένα μήνα περιμέναμε να μας δεχτεί όπως και στους άλλους δημάρχους του νομού.

Ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης σαν έτοιμος από καιρό να ‘ρθει σε ρήξη με τους εργαζόμενους και το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, πέταξε έξω από το γραφείο Δημάρχου το ΔΣ του συλλόγου.

Αφορμή η έντονη αντίδραση του ΔΣ του σωματείου για τον εμπαιγμό εδώ και 25 μέρες που προσπαθούσαμε να κλείσουμε ραντεβού μαζί του καθώς την Τετάρτη (22-6-2016) μας είχε και περιμέναμε 1 ώρα έξω από το γραφείο του σε κανονισμένο ραντεβού.

Και ο πιο δύσπιστος καταλαβαίνει πια την πρεμούρα του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής να εφαρμοστεί και στο δήμο της Λάρισας – έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους– η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. αλλά και των αφεντικών της οικονομίας της χώρας μας. Η συκοφάντηση και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων πάνε μαζί με τη λογική ό,τι ψηφίστηκε, ψηφίστηκε και ό,τι υπογράφτηκε, υπογράφτηκε. Από εκεί και πέρα, τα κεφάλια μέσα και όλοι να δουλέψουμε για την «ανάκαμψη». Και σ’ αυτή την περίπτωση χαμένοι είναι και πάλι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης μας.

Ίσως να μην μπορεί ο κ. Καλογιάννης να δεχθεί ότι παρά και ενάντια στην άθλια κατάσταση που έχουν διαμορφώσει στο κίνημα παλιός και νέος εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, ο Σύλλογος Υπαλλήλων στους Δήμους αντιστέκεται σθεναρά απέναντι σ’ αυτή τη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε, προσπαθώντας να οργανώσει τους εργαζόμενους, με προσανατολισμό και περιεχόμενο ενάντια στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές και τους εκφραστές τους. Αυτό από ότι φαίνεται είναι το καρφί στο μάτι της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Καλογιάννη.

Και βεβαίως δεν περιμένουμε από τη Δ.Α. που υπηρετεί μια τέτοια πολιτική ότι θα έχει θετική στάση στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων όμως ταπεινή μας γνώμη είναι ότι οφείλει να σέβεται τους εκπροσώπους εκατοντάδων εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευτούν στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, στη διεκδίκηση μέσα από αγωνιστικές μορφές λύσεων στα οξυμένα προβλήματα» καταλήγει ο Σύλλογος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass