Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Χοροστάτησε στην Παναγία Εκατονταπυλιανή

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2016 7:07

Στο πανέμορφο νησί της Πάρου, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο σεβ. μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, για τον Εορτασμό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβ. μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συμπροσευχομένου δε και του σεβ. μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, καθώς και του οικείου ποιμενάρχου κ Καλλινίκου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία, όπου κατά τη διάρκεια αυτής, εψάλλησαν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της Εορτής, ο σεβ. μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, χοροστάτησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, συνεπικουρούμενος από τον τον σεβ. μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο και Παροναξίας κ. Καλλίνικο, και εν συνεχεία, ενδεδυμένος με την Αρχιερατική του στολή, Προεξήρχε, της Πάνδημης και Λαμπρής Ιεράς Λιτανείας της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στους δρόμους του νησιού.

Κατά την Πομπή της Λιτανείας πραγματοποιήθηκε Ειδική Δέηση στο Λιμάνι, ενώ ο κ. Καλλίνικος, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους και ευχήθηκε η Παναγία να είναι για τον καθένα μας ξεχωριστά και για όλο το Έθνος μας η Σκέπη, η Βοήθεια και η Προστασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass