ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ

Με «αλάρμ» το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

* Ενστάσεις από τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης Λάρισας * Διαμαρτυρία για την έλλειψη πίστας εκπαίδευσης και εξέτασης μοτοσικλετών

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 11:30
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λάρισα είναι σε καλή κατάσταση. Τους μαθητές δημοτικών περιμένει… Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λάρισα είναι σε καλή κατάσταση. Τους μαθητές δημοτικών περιμένει…

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Λάρισα καθώς είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει και τη φετινή σχολική σεζόν.

Το Πάρκο για πρώτη φορά δεν λειτούργησε πέρυσι, λόγω ελλείψεως προσωπικού ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η «φόρμουλα» για να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει να κάνει με την οδηγική παιδεία και απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία όλα τα χρόνια.

Για το συγκεκριμένο θέμα η διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος λειτουργίας ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης Λάρισας εξέφρασε την ανησυχία του μέσω της «Ε».

«Πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όλους καθώς μιλάμε για την οδηγική συμπεριφορά των παιδιών μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Νίκος Οικονόμου και συνεχίζει: «Το πάρκο αυτό λειτουργούσε με επιτυχία και εθελοντισμό από την πλευρά τη δική μας και όχι μόνο. Το πάρκο για μερικούς από τους δασκάλους είναι κομμάτι της καρδιάς μας. Όσοι μπορούμε πάμε και βοηθάμε εθελοντικά. Το πάρκο για 20 περίπου χρόνια ήταν στολίδι για τα δημοτικά. Εμείς πηγαίναμε στις αίθουσες κάναμε θεωρία και μετά τα παιδιά έρχονταν στο πάρκο όπου έκαναν το πρακτικό μέρος της οδήγησης. Το πάρκο ήταν η κορύφωση του μαθήματος σε συνεργασία με τους δάσκαλους που ενδιαφέρονταν. Όπως γνωρίζουμε δύσκολα θα λειτουργήσει και φέτος και είναι άδικο για πολλά παιδιά της πόλης να μην έχουν μια τέτοια εμπειρία» καταλήγει.

Ωστόσο φως στο… τούνελ δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής κάτι που επιβεβαιώνει και στην «Ε» η κ. Μπαξεβάνου, διευθύντρια Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με την ίδια, πέρυσι δεν λειτούργησε γιατί δεν υπήρχε προσωπικό. «Κάναμε μια προσέγγιση στην Πρωτοβάθμια γιατί είναι συγκεκριμένοι που ασχολούνται με το πρόγραμμα. Είναι της Πρωτοβάθμιας και υποστηρίζεται από τον Δήμο. Ζητήσαμε κάποιο γυμναστή ή δάσκαλο αλλά δεν βρέθηκε κάτι» και κατέληξε λέγοντας πως για φέτος δεν έχει γίνει κάποια συντονισμένη συζήτηση σχετικά.

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΑ…

Ένα ζήτημα που απασχολεί τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης το τελευταίο διάστημα είναι και αυτό της πίστας εξάσκησης και εξέτασης για τις μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης, περιμένουν την υλοποίηση μιας υπόσχεσης από τον Δήμο Λαρισαίων για δημιουργία σταθερού χώρου καθώς η ιδιομορφία της Σκεπαστής Αγοράς στη Νεάπολη τους αναγκάζει κάθε τόσο να ψάχνουν και άλλο χώρο.

«Μια το παζάρι, μια οι εκθέσεις, μια οι Ενεργοί Πολίτες, η Σκεπαστή της Νεάπολης είναι συνεχώς πιασμένη» υπογραμμίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αποστόλης Καραφύλλης.

«Πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ένας σταθερός χώρος για την πίστα καθώς οι ανάγκες της Λάρισας είναι μεγάλες. Είχαμε μια επικοινωνία με τη δημοτική αρχή. Τους υποδείξαμε δύο χώρους που μπορεί να δημιουργηθεί μια πίστα που κάνουν στατικούς ελιγμούς οι μοτοσικλέτες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα» καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου που αριθμεί 55 μέλη στη Λάρισα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass