ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

"Ο νεοφασισμός εδραιώνεται στην Ευρώπη"

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2016 12:23

Με αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, δεκάδες Λαρισαίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η συγκέντρωση έγινε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου, με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας να σημειώνει πως "η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ήταν η κορύφωση της έντονης δράσης των νεοναζί με τα πογκρόμ και τις δολοφονίες μεταναστών, όπως του Σαχζάντ Λουκμάν και αγωνιστών του κινήματος, όπως η δολοφονική επίθεση κατά αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Την ίδια περίοδο η Χρυσή Αυγή ανέπτυσσε σχέσεις με το κράτος και τμήματα του κεφαλαίου, προσπαθώντας να συγκροτήσει μηχανισμούς που θα εξασφάλιζαν φθηνά εργατικά χέρια για τους εργοδότες, ενώ αποτελούσε βασικό συνομιλητή της κυβέρνησης.

Το αντιφασιστικό κίνημα που γέμισε τους δρόμους με οργή, αποτίναξε τον φόβο απέναντι στις συμμορίες της Χ.Α. στις εργατογειτονιές, γέννησε διεθνή κατακραυγή και ανάγκασε την κυβέρνηση να οδηγήσει στη φυλακή τους δολοφόνους του Π. Φύσσα και να ανοίξει η δικαστική δίωξη για τα πολλαπλά εγκλήματα της Χρυσής Αυγής.

Τρία χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι, απαξιώνοντας με την απουσία τους από τη δίκη, την ίδια τη δικαστική εξουσία. Ούτε καν η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο, πέρσι τέτοιο καιρό, δεν «συγκίνησε» κανέναν εισαγγελέα. Οι δολοφόνοι της Χ.Α. δρούνε ανενόχλητοι και επιτίθενται σε πρόσφυγες και σε αυτοοργανωμένες δομές αλληλεγγύης".

"Να δράσουμε. Ενάντια στους φασίστες. Να μην τους αφήσουμε σπιθαμή χώρου , να μην μπορούν να σταθούν πουθενά. Ενάντια όμως και σε αυτούς που τους «οπλίζουν» . Αυτούς που απαλλοτριώνουν τον πλούτο που παράγουμε, απαξιώνουν την εργασία μας και κλέβουν τη ζωή μας. Τους κυβερνώντες, τους τραπεζίτες, τα αφεντικά, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που μας διαφεντεύουν με εκβιαστικά διλήμματα, τον φόβο και σπέρνουν το μίσος ενάντια στον διπλανό μας.

Γιατί ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο φασισμός δεν ίπτανται γενικώς στην κοινωνία. Παράγονται από το καπιταλιστικό σύστημα".

ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ

Στη χθεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη των ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΚΚΕ (μλ) και Σχέδιο Β από τους οποίους σημειώνεται μεταξύ άλλων πως ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας "δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μια δολοφονική επίθεση καλά οργανωμένη και καθοδηγούμενη από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μια δολοφονική επίθεση που ο ναζιστής Μιχαλολιάκος ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη πριν από ένα χρόνο, εμπαίζοντας τα όρια της αστικής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Μετά από 3 χρόνια η δίκη των εμπλεκομένων δεν έχει ολοκληρωθεί. Όλοι τους κυκλοφορούν ελεύθεροι και το κόμμα της Χ.Α. συνεχίζει να έχει τη νομιμοποίηση του «δημοκρατικού» συστήματος. Η μόνη εγγύηση ότι θα καταδικαστούν ισόβια οι φονιάδες, όσοι σκότωσαν και όσοι τους έδωσαν τις εντολές, κι ότι θα αποκαλυφθούν όσοι στηρίζουν και χρηματοδοτούν τη φασιστική συμμορία είναι η ασίγαστη πάλη του εργατικού, λαϊκού, αντιφασιστικού κινήματος.

Γι’ αυτό πρέπει να ακουστεί δυνατά η απαίτηση να καταδικαστούν για πάντα οι δολοφόνοι και αυτοί που τους στηρίζουν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για το πογκρόμ στους Αιγύπτιους ψαράδες, για την εγκληματική επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Παράλληλα, ο νέο-φασισμός εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην «πολιτισμένη» Ευρώπη. Ακροδεξιά μορφώματα εμφανίζονται σε όλη την ήπειρο και κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ομοφοβίας απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό.

Αντλούν τη δύναμή τους από τις πολιτικές της Ε.Ε.-Φρούριο, με τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους. Βρίσκουν γόνιμο έδαφος στην Ε.Ε. των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας, του ακρωτηριασμού των λαϊκών ελευθεριών.

Στη γειτονιά μας, μαζί με το ΝΑΤΟ επιχειρούνται νέα πολεμικά σχέδια που σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς και ξεριζώνουν αμάχους οδηγώντας τους στην προσφυγιά. Από την άλλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε φυλακή ψυχών χιλιάδων προσφύγων, χάρη στη συμφωνία Τσίπρα -Ε.Ε. και Τουρκίας".

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους με το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ακολουθεί ξεχωριστή διαδρομή μετά το ύψος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass