Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΞΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Μαθητές λυκείων έκλεβαν «παπάκια» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2016 8:53 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Οκτ 2016 13:24

Με… «πτυχίο»  στις κλοπές μοτοποδηλάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποδείχθηκαν 6 ανήλικοι Λαρισαίοι, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, όλοι τους μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Λάρισας.

Σε βάρος των μαθητών, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που εξετάζει την υπόθεση, αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία καθώς από τις πρώτες έρευνες σε σπίτια, εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού («παπάκια»). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η τελευταία κλοπή καταγγέλθηκε πρόσφατα στην ΕΛ.ΑΣ. όταν άγνωστοι έκλεψαν το μηχανάκι συμπολίτη ο οποίος είχε επισκεφθεί το Παζάρι της Λάρισας.
Το κλεμμένο «παπάκι» εντοπίσθηκε στην κατοχή ενός μαθητή ενώ από την εξελισσόμενη έρευνα της αστυνομίας, μέχρι χθες βράδυ, είχε διαπιστωθεί ότι οι έξι μαθητές φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε πέντε κλοπές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μαθητές έκλεβαν τα «παπάκια» προκειμένου να αποσπάσουν ανταλλακτικά, το πιθανότερο για τα δικά τους μηχανάκια.  
Οι κλοπές σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Λάρισα και, με αφορμή την πάροδο του αυτοφώρου, οι μαθητές αναμενόταν αργά χθες βράδυ να αφεθούν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

"Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών δικύκλων που έλαβαν χώρα στη Λάρισα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων, έξι ημεδαπών και τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πέντε περιπτώσεις κλοπών δικύκλων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε 16χρονων ημεδαπών και δύο 15χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, για το αδίκημα της κλοπής, καθώς και σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού και δύο 16χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από (19-09-2016) έως (09-10-2016) στην πόλη της Λάρισας, επτά από τους δράστες ενεργώντας σε ομάδες ή μεμονωμένα, διέπραξαν συνολικά πέντε κλοπές δικύκλων, ορισμένα από τα οποία αποσυναρμολογούσαν οι ίδιοι, ενώ ένα δίκυκλο διέθεσαν στους υπόλοιπους τρεις δράστες.

Όλα τα αφαιρεθέντα δίκυκλα και ανταλλακτικά τους βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται για εξακρίβωση τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα".


Β.Κ.