ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΛΗ

Παιδιά έπαιξαν με… όλμο

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2016 11:23

Την τύχη με το μέρος τους είχαν χθες το μεσημέρι, παιδιά – μαθητές δημοτικού, όταν βρίσκοντας ένα μεταλλικό αντικείμενο, αγνοώντας ότι πρόκειται για… όλμο, το θεώρησαν «παιχνίδι» και τον μετέφεραν σε αυλή σπιτιού.

Με τον πατέρα ενός εκ των παιδιών, έκπληκτος και έντρομος όταν αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται να ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ. και χθες το απόγευμα, πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς με μέτρα προστασίας, απομάκρυναν το επικίνδυνο απομεινάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε οικόπεδο επί της οδού Μουστακλή, στη συνοικία της Νέας Πολιτείας, εκτελούνται εργασίες ανέγερσης οικοδομής και η εκσκαφή έφερε καθώς φαίνεται στην επιφάνεια τον οξειδωμένο όλμο, εύρημα που δεν έγινε αντιληπτό κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Νωρίς χθες το μεσημέρι λοιπόν, μια παρέα μαθητών δημοτικού, παίζοντας στη γειτονιά βρέθηκε στο οικόπεδο με τα ανήλικα παιδιά να εντοπίζουν στα χώματα ένα μεταλλικό αντικείμενο που τους προκάλεσε το ενδιαφέρον. Εχοντας φυσικά άγνοια του κινδύνου η μαθητική παρέα, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», αφού περιεργάσθηκε τον όλμο , τον μετέφερε για αρκετά μέτρα αφήνοντάς τον σε άλλο οικόπεδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα από τα παιδιά «έπλυνε» ή «καθάρισε» κιόλας τον όλμο ενώ ένα σκέφθηκε να το πάρει στο σπίτι του και έτσι, το μετέφερε στην αυλή του, σε γειτονικό τετράγωνο από το οικόπεδο όπου βρέθηκε αρχικά.

Όπως είναι φυσιολογικό ο γονέας του παιδιού τρόμαξε από το «παιχνίδι» των παιδιών και κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ.. Ετσι ενημερώθηκε ο Στρατός Ξηράς και χθες το απόγευμα, παρουσία αστυνομικών και πυροτεχνουργού της ΕΛ.ΑΣ., πυροσβεστών, του ΕΚΑΒ και, πυροτεχνουργών του Στρατού Ξηράς, απομακρύνθηκε ο επικίνδυνος όλμος ενώ μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο του Στρατού έξω από τη Λάρισα, προκειμένου να εξουδετερωθεί με ασφάλεια.

Ο όλμος – 60 χιλιοστών – παρότι οξειδωμένος ήταν επικίνδυνος αφού «με την κρούση θα μπορούσε να πυροδοτηθεί» όπως σημείωναν ειδικοί στην «ΕτΔ». Να σημειωθεί ότι απομεινάρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίζονται σχετικά συχνά στη Λάρισα κατά την εκτέλεση διαφόρων εργασιών, απομεινάρια που παρά την πάροδο δεκαετιών από τη λήξη του πολέμου, παραμένουν επικίνδυνα.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass