ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2016 11:34

Την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την κάλυψη των απωλειών της τελευταίας εξαετίας, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και σταθερή δουλειά με δικαιώματα απαίτησαν οι Λαρισαίοι εργαζόμενοι, νέοι, αγρότες και συνταξιούχοι που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο που οργάνωσε στην Κεντρική πλατεία το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν το μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, Αγγελική Δασκαλάκη, η οποία αναφέρθηκε στα αιτήματα, τα οποία αποτυπώθηκαν σε σχέδιο νόμου που 420 οργανώσεις, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα κατέθεσαν σε όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «οι διεκδικήσεις μας, οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν. Το αίτημα «κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ», είναι αφετηρία ζύμωσης του πλαισίου διεκδίκησης που πατάει στην ανάγκη αύξησης του μισθού, ιδιαίτερα των νέων εργαζομένων, αφού πάνω από 500.000 εργαζόμενοι σήμερα δουλεύουν με αμοιβές κάτω από 400 ευρώ.

Η ύπαρξη μιας κλαδικής Σύμβασης σήμερα θα απαντούσε πρακτικά και ουσιαστικά σε προβλήματα που προκύπτουν μέσα από την επιθετικότητα του κεφαλαίου.

Η μάχη για αυξήσεις στους μισθούς, για διεκδικήσεις με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, η αναπλήρωση των απωλειών από τα συνεχή πλήγματα που έχουμε δεχτεί, πρέπει να παραμείνουν σε πρώτο πλάνο, να δυναμώσουν.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει τον νέο γύρο επίθεσης, με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα και τις επιταγές του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, για μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο δεσμεύτηκαν «στην υπόθεση του ριζοσπαστικού κοινωνικού μετασχηματισμού», όπως βάφτισαν την υπόθεση της αστικής διαχείρισης που υπηρετούν.

Η δημοσιοποίηση του πορίσματος των «ειδικών» δείχνει τις διαθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού στο περιεχόμενό του όχι μόνο διατηρεί τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και τον άθλιο διαχωρισμό με βάση την ηλικία, αλλά δημιουργεί τη γενιά του υποκατώτερου μεροκάματου, συμπαρασύροντας το μέσο μισθό προς τα κάτω.

Είναι ώρα ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει. Είναι ώρα οργάνωσης και αγώνα, δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για απογοήτευση και μοιρολατρία».

Η χθεσινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass