ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Μαθητές γράφουν για τις εκτελέσεις των Ναζί

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2016 11:12

Με πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή την επέτειο Απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή, την 23η Οκτωβρίου 1944.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, μαθητές του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, με την καθοδήγηση του φιλολόγου Θ. Νταφούλη, παρουσίασαν εργασία τους με θέμα «Χώροι ομαδικών εκτελέσεων σε χωριά της Λάρισας».

Με τους μαθητές της Γ’ τάξης, κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και πληροφορίες από επιζήσαντες για τις εκτελέσεις πατριωτών από τους Ναζί στον Πλατύκαμπο, το Ελευθέριο, το Μεγάλο Μοναστήρι και τους Αγίους Αναργύρους ενώ η έρευνα θα συνεχισθεί και σε άλλα χωριά του νομού.

Οι χθεσινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνική ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό την διεύθυνση των Κορνήλιου Μπουγιούκ και Μανώλη Καμπούρη, να ερμηνεύει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

ΣΗΜΕΡΑ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σήμερα Πέμπτη στις 20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας –Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα: «2016 έτος Ελληνορωσικής φιλίας» θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «9 Ρώσικες ιστορίες» σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (επί της Ιουστινιανού, στον προαύλειο χώρο του 5ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας) θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 23 Οκτωβρίου (από τις 09:00-13:00 με ξενάγηση των επισκεπτών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410 280220.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass