ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ελασσόνα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2016 9:56

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο 22 Οκτωβρίου και κορυφώνονται την ερχόμενη Παρασκευή 28 Οκτωβρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Ελασσόνας, του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ελασσόνας:

- Σήμερα, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα(έως τις 7.30 μ.μ.) θα τελεσθεί ο Μέγας Αναστάσιμος Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο.

- Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα(έως τις 7.30 μ.μ.) θα τελεσθεί ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος Αγίου Δημητρίου μετά των Εγκωμίων του Μεγαλομάρτυρος.

- Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

- Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Λίγο μετά τις 10 π.μ. θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας.

- Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, από τις 7.30 έως τις 9.30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

- Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελασσόνας, καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή, και όχι μόνο.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν Τρίτη και Τετάρτη και στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, εκεί όπου υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Δημήτριο, και πιο συγκεκριμένα:

Στην Τσαριτσάνη(στο ιστορικό μοναστήρι «Βαλέτσικο»), στην Κρανέα, στο Μεσοχώρι, στο Κεφαλόβρυσο, στη Δολίχη, στην Κρυόβρυση, στη Φαρμάκη, στη Συκέα, στο Γήλοφο Δεσκάτης, στον γειτονικό Άγιο Δημήτριο Πιερίας, και όχι μόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass