Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ - ΑΛΚΑΖΑΡ

Μηχανοκίνητη πορεία - κάλεσμα σε απεργία

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2016 9:20

Η Λαϊκή Επιτροπή Ιπποκράτη – Αλκαζάρ με σχετική ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των συνοικιών να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Η ανεργία, η φτώχεια, η απλήρωτη δουλειά, οι άθλιοι μισθοί, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εξευτελιστικές συντάξεις - αναφέρει η ανακοίνωση - δεν μπορεί να αποδεχτούμε ότι θα είναι η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας. Όσο δεν αντιδρούμε, η κυβέρνηση, η Ε.Ε και η μεγαλοεργοδοσία γίνονται πιο επιθετικοί. Τώρα ετοιμάζουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι απέμεινε από εργατικά λαϊκά δικαιώματα όπως:

* Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

* Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

* Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

* Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών!

* Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

* Νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργιακής μάχης στις 8 Δεκέμβρη, συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή της Λαϊκής Επιτροπής Ιπποκράτη – Αλκαζάρ και αποφάσισε μια σειρά από εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία και μαγαζιά των συνοικιών από σήμερα Δευτέρα 5 Δεκέμβρη. Τέλος την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη στις 5:30 μ.μ. με αφετηρία το ΚΑΠΗ Ιπποκράτη (Μανουσάκη), θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία στις γειτονιές της συνοικίας Ιπποκράτη.