ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Η ΛΙΑΝ ΚΡΟΣ

Στη Λάρισα εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 15:15

Στην πόλη της Λάρισας βρέθηκε χθες η Λιάν Κρος, εισαγγελέας της Γενικής Εισαγγελίας του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπιστευμένη στη Βρετανική Πρεσβεία Αθηνών, αρμόδια για θέματα νομικής συνδρομής και καταπολέμησης οργανωμένου εγκλήματος. Είχε σειρά συναντήσεων τόσο στο δικαστικό όσο και στο δικηγορικό μέγαρο.

Στο δικαστικό μέγαρο ξεναγήθηκε στους χώρους από την εφέτη και πρόεδρο της Εφετειακής Επιτροπής Λάρισας κ. Αναστασία Κουτσογιαννούλη - Ζαβάκου και συναντήθηκε τόσο με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών, πλέον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή όσο και με την διευθύνουσα το Εφετείο Λάρισας, πρόεδρο Εφετών κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας συνοδευόμενη εκτός από την κ. Κουτσογιαννούλη - Ζαβάκου και από τους δικηγόρους κ.κ. Λημνίδου και Σαμαρά. Εκεί έτυχε υποδοχής από τον πρόεδρο του ΔΣΛ κ. Κατσαρό και τον γενικό γραμματέα κ. Γραβάνη και ενημερώθηκε για την άσκηση της δικηγορίας στην Ελλάδα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ισχύον καθεστώς νομικής βοήθειας. Κατόπιν ξεναγήθηκε στους χώρους του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από τις σύγχρονες υποδομές και το επίπεδο των υπηρεσιών που ο ΔΣΛ παρέχει στα μέλη του. Επιφυλάχθηκε να ξαναεπισκεφθεί τον ΔΣΛ με αφορμή επιστημονική εκδήλωση σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ζητήματα νομικής συνδρομής.

*Εν τω μεταξύ ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή 17 θα πραγματοποιήσει ημερίδα στο Μέγαρό του με θέμα: «Εγκλήματα φοροδιαφυγής, αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων μετά το Ν. 4337/2015 και ζητήματα Φορολογικού Δικαίου».

Ο αντεισαγγελέας Εφετών, εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης θα μιλήσει για: «Εγκλήματα φοροδιαφυγής μετά το Ν. 4337/2015». Ο επίκουρος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ-Ειδικός Επιστήμων, Θεόδωρος Παπακυριάκου θα αναφερθεί στην «Κριτική επισκόπηση των αλλαγών που επέφερε ο Ν.4337/2015 στο πεδίο των φορολογικών εγκλημάτων». Η πρόεδρος Εφετών, διευθύνουσα το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, Κωνσταντινιά Μαργαρίτη θα αναπτύξει τις «Νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις όσον αφορά στην εφαρμογή της αρχής nebisinidem και του τεκμηρίου της αθωότητας στη διοικητική δίκη» και ο καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Αδάμ Παπαδαμάκης θα αναφερθεί στη «Διάκριση μεταξύ ποινικών και διοικητικών κυρώσεων στα φορολογικά εγκλήματα- η αρχή ne bis in idem». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτριος Κατσαρός.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass