ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Ξαναχτύπησε ο εμπρηστής κάδων

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 14:48
Από τη φωτιά στους κάδους, προχθές βράδυ, μαύρισαν οι τοίχοι γειτονικής πολυκατοικίας Από τη φωτιά στους κάδους, προχθές βράδυ, μαύρισαν οι τοίχοι γειτονικής πολυκατοικίας

Άλλους 6 κάδους απορριμμάτων, οι 5 εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς, πυρπόλησε προχθές βράδυ άγνωστος που το τελευταίο διάστημα έχει κάψει δεκάδες κάδους.

Η δράση του αγνώστου, από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, εστιάζεται κυρίως στη συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού - για τέταρτη συνεχή φορά - αλλά και στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου πλέον.

Η στοχευμένη δράση του, το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή, οδηγεί τόσο τις διωκτικές αρχές όσο και τον Δήμο Λαρισαίων στον αποκλεισμό του ενδεχομένου η φωτιά να προκαλείται από αμέλεια (αναζωπύρωση για παράδειγμα από στάχτες τζακιών, αναμμένα τσιγάρα κ.λπ.) και αποδίδεται σε παραβατική συμπεριφορά χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχουν αποδείξεις.

Ο «πυρομανής» ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μέσα σε λίγη ώρα βάζει φωτιά διαδοχικά σε κάδους, όπως έπραξε τις προηγούμενες ημέρες αλλά και προχθές βράδυ.

Έτσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα προχθές και μέσα σε μια ώρα περίπου, εκδηλώθηκε φωτιά σε 6 κάδους απορριμμάτων. Αρχικά στην οδό Τσιμισκή με αποτέλεσμα τη μερική καταστροφή ενός κάδου και την ολική καταστροφή ενός δεύτερου, όπως συνέβη και στις οδούς Γ. Σεφέρη και Βυζαντίου.

Στη συνέχεια πυρπολήθηκαν άλλοι δύο κάδοι στη συνοικία του Σταθμού, στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης και Μιαούλη και στην οδό Φωκά. Σε τρεις περιπτώσεις απαιτήθηκε μάλιστα η κινητοποίηση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Να διευκρινισθεί ότι στη συνοικία του ΟΣΕ, από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι και προχθές βράδυ, είναι η τέταρτη φορά που εκδηλώνονται φωτιές σε κάδους, ενώ από τη δράση αγνώστων έχουν καταστραφεί, μερικώς ή ολοσχερώς, περί τους 16 κάδους συνολικά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή και την έξαρση του φαινομένου, ο Δήμος Λαρισαίων την περασμένη Δευτέρα υπογράμμιζε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου, από το 2005 έως και σήμερα έχουν καταστραφεί πάνω από επτακόσιοι εβδομήντα κάδοι. Για να αντικατασταθούν ξοδεύτηκαν σταδιακά 170.000 ευρώ (περίπου 220 ευρώ/κάδο), ποσό που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει κάποιες από τις αναμφισβήτητα τεράστιες ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας και είναι χρήματα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι οι συμπολίτες, διά μέσου των δημοτικών τελών. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό αυτό αναλογεί στο κόστος ενός απορριμματοφόρου που θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες αποκομιδής του Δήμου.

Για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην εξάλειψη των παραπάνω φαινομένων, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κάνει έκκληση στους πολίτες σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή τους καπνός ή φλόγες σε κάδο να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική για να προληφθεί ενδεχόμενη εξάπλωση της φωτιάς. Και σε περιπτώσεις μάλιστα ύποπτων κινήσεων κοντά στους κάδους να ειδοποιούν αμέσως την Ελληνική Αστυνομία.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι παραπάνω ενέργειες, είτε προέρχονται από αμέλεια είτε από δόλο, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων (άρθρα 10.3 και 25.4) αποτελούν παραβάσεις, οι οποίες πέραν του ότι διώκονται ποινικά, επισύρουν μαζί με το κόστος αντικατάστασης των κάδων και ιδιαίτερα βαριά πρόστιμα επίσης» κατέληγε η ανακοίνωση του Δήμου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass