Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πρόσφεραν μαλλιά, χάρισαν χαμόγελα…

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2017 14:29

Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση του κόσμου και κυρίως μικρών παιδιών στη χθεσινή εκδήλωση ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου, στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

Μαθήτριες, μαθητές και γονείς έσπευσαν να προσφέρουν κομμάτια από τα μαλλιά τους προκειμένου να φτιαχτούν περούκες για παιδιά κάτω των 21 χρόνων που πάσχουν από καρκίνο και έχασαν τα  μαλλιά τους εξαιτίας χημειοθεραπειών.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «προσφέρουμε μαλλιά – χαρίζουμε χαμόγελα».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – εκπροσωπήθηκε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Βασίλη Αναγνωστόπουλο – το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας και η κλινική μαλλιών BERGMANN KORD η οποία – στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – θα φτιάξει τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο δράσεων με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου  που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC) και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά και στην ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του.

Εκτός από τη συγκέντρωση των μαλλιών, διανεμήθηκε έντυπο, ενημερωτικό υλικό, υπήρχαν και δράσεις για τους μικρούς θεατές, ενώ μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας επένδυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, Ιωάννα Καραβάνα, «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε με αυτή την εκδήλωση είναι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακόμα και όταν χάσουμε κάτι. Πρέπει να συνεχίζουμε την προσπάθεια με αισιοδοξία και θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Bergmann Kord, Βασιλική Κορδερά, τόνισε ότι «είναι μια μέρα γιορτής και προσφοράς. Χαρίζουμε μαλλιά, χαρίζουμε χαμόγελα στα παιδιά που τόσο ανάγκη τα έχουν».

«Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, όλοι μπορούμε να βοηθηθούμε», επανέλαβε το σύνθημα της πανελλήνιας καμπάνιας για το 2017, η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ράνια Σουλτούκη.

Αξίζει να τονιστεί ότι χθες προσφέρθηκαν για πρώτη φορά μαλλιά παιδιών για τη δημιουργία περούκας για καρκινοπαθή παιδιά, κάτι που προγραμματίζεται να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα στις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας.

 Μενέλαος Κατσαμπέλας

Gallery άρθρου