ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

Μπαράζ εκδηλώσεων σε όλο τον νομό για την Αποκριά

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2017 9:10

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στη Λάρισα αλλά και στον υπόλοιπο νομό για το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαρής Δευτέρας. Χορός, μουσική, μεταμφιέσεις, σαρακοστιανά, φωτιές και κάψιμο του καρνάβαλου συνθέτουν το σκηνικό του τριημέρου. Το πρόγραμμα καθημερινά εμπλουτίζεται με περισσότερες εκδηλώσεις.

Στον μακρύ κατάλογο των εκδηλώσεων που ήδη ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την «Ε» έρχονται να προστεθούν οι:

ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πλούσιες Αποκριάτικες εκδηλώσεις, ετοιμάζει η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, θέλοντας να στείλει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας σε όλους, τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Λέσχης αλλά και σε όλους τους Λαρισαίους που θα παραβρεθούν το πρωί αλλά και το απόγευμα, στην πλατεία της Φιλιππούπολης (Πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας). Τα Αποκριάτικα δρώμενα, θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής 11 π.μ., με το μεγάλο αποκριάτικο “μασκέ πάρτι”, για τους μικρούς μας φίλους που θα έχουν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν με Λάτιν ρυθμούς. Ιδιαίτερο χρώμα το πρωί της Κυριακής, θα δώσει η εμφάνιση των τμημάτων του “Μοντέρνου χορού της Λέσχης” υπό την καθοδήγηση της κ. Ροδιτάκη Ειρήνης. Η γιορτή θα συνεχιστεί το απόγευμα της Κυριακής στις 5 μ.μ., με το Άναμμα της Μεγάλης Φωτιάς, ώστε να αναβιώσει το έθιμο η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ», με ήχους παραδοσιακούς, από την ορχήστρα του «ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΕ». Μουσικές της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, αλλά και σκωπτικά τραγούδια των Αποκριών, θα δώσουν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γλεντήσουν και να χορέψουν όλο το βράδυ. Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν εξαιρετικούς μεζέδες και καλό κρασί που θα ετοιμάζουν τα μέλη της Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης.

ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΛΚΑΖΑΡ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκαζάρ» οργανώνει εκδηλώσεις την Καθαρή Δευτέρα στην πλατεία της γειτονιάς (αφετηρία αστικού Νο 3). Φασολάδα, τουρσιά, λαγάνες, κρασί, ταραμάς, ελιές και χαλβάς θα προσφερθούν στους επισκέπτες ενώ θα στηθεί και γλέντι με χορούς και τραγούδια. Γενική είσοδος 1 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Σήμερα Παρασκευή στις 5 μ.μ στην Κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί παιδικό αποκριάτικο πάρτι με μουσική και εκπλήξεις. Αύριο Σάββατο στις 6 μ.μ. θα εμφανιστούν όλα τα τμήματα χορευτικού του Συλλόγου Πλαταμώνα και το εφηβικό των Νέων Πόρων παρέα με ζεστό κρασάκι. Τη Κυριακή στις 12 μ. θα γίνει η αποκριάτικη παρέλαση στην κεντρική οδό του Πλαταμώνα, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία όπου θα συνεχιστεί το αποκριάτικο πάρτι. Θα γίνει διαγωνισμός με έπαθλο 100 ευρώ για την καλύτερη καρναβαλική ομάδα άνω των τριών ατόμων ή άρματος. Στις 7 μ.μ θα καεί η τσαγκάλα με πάρτι στην παλιά πλατεία Αύρα [Νόστος] και θα γίνει ντίσκο πάρτι με διαγωνισμό για τα δύο καλύτερα καρναβάλια. Την Καθαρή Δευτέρα στην Κεντρική πλατεία θα προσφέρεται η παραδοσιακή φασολάδα με χορό και διασκέδαση.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται αυτές τις μέρες ο Δήμος Κιλελέρ. Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου γίνονται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες συλλόγους και φορείς.

Σήμερα Παρασκευή η τοπική κοινότητα Αρμενίου στις 7 μ.μ. σε συνεργασία με το Μορφωτικό Σύλλογο «Άνθιμος Γαζής» θα προσφέρουν ψητά εδέσματα και άφθονο κρασί συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας χάλκινων πνευστών και η ΤΚ Δοξαρά στις 8 μ.μ. θα προσφέρει επίσης εδέσματα και κρασί.

Αύριο Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Ζαππείου θα προσφέρει σουβλάκια και λουκάνικα στους επισκέπτες υπό τους ήχους αποκριάτικης μουσικής. Η αποκριάτικη φωτιά θα ανάψει στον οικισμό Κυπαρίσσια της ΤΚ Μοσχοχωρίου στις 8 μ.μ. όπου θα προσφερθούν ψητά και άφθονο κρασί.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι αποκριές θα γιορταστούν με το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς, συνοδεία μουσικής, κρασιού, ψητών εδεσμάτων και κάψιμο του καρνάβαλου στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

στο Ελευθέριο, σε συνεργασία με σύλλογο γυναικών με πάρτι μασκέ στις 4 μ.μ στο δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια αποκριάτικο γλέντι όπως και στον συνοικισμό γηγενών του Ομορφοχωρίου, σε συνεργασία με τον μορφωτικό σύλλογο του χωριού, στις 7 μ.μ.

Στη Νίκαια σε συνεργασία με πλήθος φορέων, συλλόγων και εθελοντών στις 5 μ.μ. στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου δίωρο παιδικό πάρτι με κλόουν και facepainting, στη συνέχεια αποκριάτικο ξεφάντωμα με μουσική από Dj.

Στα Βούναινα στις 6 μ.μ. σε συνεργασία με τον μορφωτικό σύλλογο «Η καθ’ ημάς Ανατολή».

Στη Γαλήνη σε συνεργασία με το ΜΕΣ Γαλήνης και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου και δημοτικού, στη Γλαύκη σε συνεργασία με το μορφωτικό σύλλογο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών «Αγία Μαρίνα» και τον Μορφωτικό Σύλλογο, στη Μελία, στη Μέλισσα, στα Μύρα, στο Καλό Νερό και στο Σοφό της ΤΚ Μύρων, στο Νέο Περιβόλι, στο Αχίλλειο στις 8 μ.μ.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου θα προσφερθούν στους επισκέπτες σαρακοστιανά εδέσματα (φασόλια, φακές, χαλβάς, τουρσί ελιές, ταραμάς) και άφθονο κρασί. Οι εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας θα γίνουν:

Στη Νίκαια στις 10 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Νίκαιας. Φακές, πατάτες βραστές, παρασκευή λουκουμάδων, γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, αναβίωση εθίμου παραδοσιακού γάμου και διάφορα άλλα δρώμενα.

Στις 11 π.μ. στην Αγναντερή, στο Αρμένιο, στα Βούναινα με παραδοσιακή ορχήστρα, χορούς και το ντόπιο έδεσμα σεπε, στη Γαλήνη με γαϊτανάκι, στη Γλαύκη με λαϊκοδημοτική ορχήστρα, στο Δίλοφο, στο Ελευθέριο, στο Ζάππειο, στο Καλαμάκι, στο Κιλελέρ, στο Μαυροβούνι με τη θεατρική παράσταση ο Μήτρος έχει κέφια στις 2 μ.μ., στη Μελία, στη Μέλισσα, στο Μελισσοχώρι, στο Μοσχοχώρι σε συνεργασία με τον μορφωτικό σύλλογο, στα Μύρα, στο Καλό Νερό και στο Σοφό της τοπικής κοινότητας Μύρων, στο Νέο Περιβόλι και στις Νέες Καρυές παρουσία παραδοσιακών μουσικών σχημάτων, στο Ομορφοχώρι παρουσία των χορευτικών τμημάτων του μορφωτικού συλλόγου, στον Πλατύκαμπο σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών, παραδοσιακοί χοροί και γαϊτανάκι, στη Χάλκη σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό σύλλογο, στη Χαρά σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών, στο Ψυχικό και στις 12 στο κλειστό γυμναστήριο Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών.

*Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφού Λάρισας την Κυριακή της Αποκριάς στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει το άναμμα της φωτιάς στην Πλατεία του Χωριού ενώ θα προσφέρονται στους επισκέπτες σουβλάκια και λουκάνικα. Την Καθαρή Δευτέρα στις 11 το πρωί ξεκινούν οι εκδηλώσεις στην πλατεία με άφθονα εδέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass