ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ:

Εκλεψε την παράσταση η «μαμαδοπαρέα»

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2017 11:00

Με σαρακοστιανά εδέσματα, την πατροπαράδοτη φασολάδα και με μια λαγάνα γίγας, μήκους δυόμιση μέτρων, τιμήθηκε δεόντως η Καθαροδευτέρα από τους Αγιώτες στην Κεντρική πλατεία της κωμόπολης.

Αρκετοί ήταν αυτοί, ντόπιοι και επισκέπτες, που έσπευσαν να δοκιμάσουν όσα με μεράκι είχαν ετοιμάσει από νωρίς ο Δήμος, η Δημοτική Κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς.

Ο πρόεδρος της Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή και ευχαρίστησε θερμά τις γυναίκες, που, με επικεφαλής την πρόεδρό τους Βαΐτσα Παπακώστα, για άλλη μια φορά προθυμοποιήθηκαν ευχαρίστως και επιμελήθηκαν τα φαγητά και τη διανομή τους στον κόσμο. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Αγιώτη εστιάτορα Θεόδωρο Χατζάκο που επί τόπου μαγείρεψε τη φασολάδα, το αρτοποιείο της κ. Δαλδά στη Βελίκα για την προσφορά της λαγάνας, όπως και τον Εμπορικό Σύλλογο Αγιάς που ενίσχυσε οικονομικά την εκδήλωση.

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Το απόγευμα της Κυριακής, οι Αγιώτες γιόρτασαν την Αποκριά και έκαψαν τον καρνάβαλο στην Κεντρική πλατεία. Μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους, ενώ την παράσταση έκλεψε η «Μαμαδοπαρέα Αγιάς» με την εντυπωσιακή εμφάνιση των μελών της. Χορευτές του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» χόρεψαν γαϊτανάκι, ενώ ακολούθησε γενικός χορός για όλους. Στον κόσμο μοιράστηκαν φαγητά, που είχαν ετοιμαστεί από τον Σύλλογο Γυναικών και τον «Μιλτιάδη Δάλλα», αλλά και αγριογούρουνο που πρόσφερε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass