ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα για την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 29 Απρ 2017 8:38

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, την ίδια μάλιστα ώρα, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα τη Δευτέρα 1η Μαΐου, με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζομένους στην Κεντρική πλατεία και το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Νομαρχίας.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο κάλεσμα του ΕΚΛ τονίζεται ότι «τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Ετοιμαζόμαστε για πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη.
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Πάνω στις προηγούμενες αντιλαϊκές ανατροπές, φέρνουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, στα χωριά, παντού! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζομένους! Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων».
Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας ανακοίνωσαν οι Εργατικές Κινήσεις – Παρεμβάσεις.
ΤΟ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Στο αντίστοιχο κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, τονίζεται ότι «η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει τους εργαζομένους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.
Με στόχο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η συγκυβέρνηση αποδέχεται μέτρα που σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια. Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.
Η αγωνιστική και κοινωνική αλληλεγγύη, η ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων και η ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος φραγμού στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντίστασης στα μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας , είναι η στάση, η δράση που τιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς».
Συμμετοχή στη συγκέντρωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η ΕΛΜΕ Λάρισας.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η Λαική Ενότητα Λάρισας, με χθεσινή της ανακοίνωση καλεί τους πολίτες στην απεργιακή συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τα τύμπανα του πολέμου να χτυπούν και πάλι στην ευρύτερη περιοχή. Οι πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία με θύματα κυρίως παιδιά -προκαλούν καταστροφή και αυξάνουν τους πρόσφυγες.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Οι πολιτικές αυτές δεν βελτιώνονται – οι πολιτικές αυτές ανατρέπονται.
Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, τον λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, ενάντια στο προωθούμενο νέο 4ο μνημόνιο, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass