Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Γάλλοι φοιτητές πρασίνισαν την Παιδική Στέγη

Δημοσίευση: 29 Απρ 2017 22:25

Μια καινούργια αυλή, με γρασίδι απέκτησε η Παιδική Στέγη Λάρισας. Οι τέσσερις Γάλλοι φοιτητές επέλεξαν τη Λάρισα και τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό για να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση προσφέροντας την καταπράσινη αυτή αυλή την οποία χαίρονται όλα τα μικρά παιδιά της Παιδικής Στέγης. 

Η Παιδική Στέγη συνεργάζεται με τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση Prosuma, όπως και το Πανεπιστήμιο της Lille στο οποίο φοιτούν οι φοιτητές που ήρθαν στη Λάρισα. Στο δεύτερο έτος της φοίτησής τους είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν μια χώρα του εξωτερικού για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση για δύο μήνες. Σε συνεργασία με την καθηγήτριά τους Parker Julie και μέσω των προγραμμάτων της Prosuma επέλεξαν να βοηθήσουν την Παιδική Στέγη να αποκτήσει μια όμορφη αυλή.
Έτσι, λοιπόν, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ξεκίνησαν διάφορες δράσεις προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα. Συμμετείχαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, έκαναν εκδηλώσεις, έφτιαξαν γλυκά με τις μητέρες τους τις ημέρες των Χριστουγέννων και τα πουλούσαν, αλλά απευθύνθηκαν και σε γνωστούς τους και τους κάλεσαν να κάνουν δωρεές για να γίνει πράσινη η αυλή της Παιδικής Στέγης στη Λάρισα! Χορηγός στο ταξίδι τους αυτό είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Άγγιγμα Ελπίδας».
«Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δεν έχουν όρια και περιορισμούς. Δεν γνωρίζουν σύνορα, θρησκείες και γλώσσες», δηλώνει η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδικής Στέγης Αγγελική Σιτρά, προσθέτοντας ευχαριστίες προς τους φοιτητές για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα.
Οι φοιτητές εκτός από την αυλή που έφτιαξαν, βοήθησαν να γίνει ο κήπος και ο λαχανόκηπος που διαθέτει ο παιδικός σταθμός. Τα παιδιά του παιδικού σταθμού είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν και στη γαλλική γλώσσα μιας και το μάθημα των γαλλικών περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά τους. Αλλά το πιο σημαντικό όπως σημειώνει η κ. Σιτρά είναι ότι «βίωσαν την έννοια του εθελοντισμού και της προσφοράς».
Οι τέσσερις φοιτητές έζησαν από κοντά τα έθιμα του Πάσχα των Ελλήνων και αναχωρούν για τη Γαλλία με τις καλύτερες όπως λένε εντυπώσεις για τη Λάρισα. «Μας άρεσε η Λάρισα γιατί είναι ήρεμη πόλη, καθαρή, δεν έχει αστέγους και αισθάνεσαι ασφαλής όταν ζεις εδώ. Επίσης, περπατώντας στους δρόμους της βλέπεις την ιστορία της Ελλάδας. Δεν αντιληφθήκαμε την οικονομική κρίση γιατί τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι χαμογελαστά. Γνωρίσαμε πολλούς Λαρισαίους, είναι φιλόξενοι άνθρωποι και σίγουρα θα ‘ρθουμε για διακοπές και με τους γονείς μας γιατί ο καιρός εδώ είναι πολύ καλός», σχολιάζουν λίγο πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.
Τους Dachy Remi, Caron Martin, Facsko Antoine και Boumana Sofiane συνάντησε χθες το πρωί και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη κατά την επίσκεψή της στην Παιδική Στέγη.
Ζωή Παρμάκη