ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΑΡΙΦΑΛΩΝ * ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΚΕ

Με απουσίες ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 22:20

Και φέτος -όπως κάθε χρόνο- τιμήθηκαν η Εργατική Πρωτομαγιά, οι ταξικοί αγώνες και οι νεκροί εργάτες. Χθες στον Τύρναβο την ευθύνη του εορτασμού είχε η Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου, με την προσωπική συμβολή του προέδρου της κ. Γιώργου Χαλούλη.

Στην χθεσινή εκδήλωση δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Τυρνάβου και του ΚΚΕ Τυρνάβου οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γκαμπέτας ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της χθεσινής επετείου, όταν πριν 131 χρόνια οι εργάτες στο Σικάγο των ΗΠΑ ξεκινούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα στην ιστορία της εργατικής τάξης με κινητοποιήσεις και με κεντρικό σύνθημα: «Οκτώ ώρες δουλειάς, οκτώ ώρες ξεκούρασης, οκτώ ώρες ύπνου». «Στο Σικάγο συνέχισε κ. Γκαμπέτας, «90.000 άτομα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν λιγότερες ώρες δουλειάς και καλύτερες συνθήκες ζωής».

Επίσης ο κ. Γκαμπέτας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα του 1936 στη Θεσσαλονίκη όπου εργάτριες και εργάτες κατέβηκαν στους δρόμους με αίτημα την αύξηση των ημερομισθίων.

Και ο κ. Γκαμπέτας κατέληξε στην ομιλία του: «Μέρες σαν την Πρωτομαγιά μας υπενθυμίζουν ότι η ιστορία είναι τα άτομα και οι πράξεις τους και όχι οι γιορτινές, σκονισμένες και μακρινές επέτειοι. Υψώνουμε γροθιά και ανάστημα σε αυτούς που θέλουν να μας βυθίσουν στον φόβο και την υποταγή.

Η συγκέντρωση έκλεισε με κατάθεση από ένα γαρίφαλο στην μνήμη των πεσόντων εργατών από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, τον πρόεδρο της Δ. Κ. Τυρνάβου κ. Γιώργο Χαλούλη, τους αντιδημάρχους κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, κ. Χρήστο Τσιόπα και Κωνσταντίνο Κουλιό, την πρόεδρο του συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και Περιχώρων κ. Ζωή Βελισσαρίου και τον συντονιστή της Δημοτικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου κ. Μάκη Κατσικαβέλα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass