ΓΙΑ 74ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Διακομιδή με αγροτικό και πάνω σε καρότσα!

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 22:17

Στον χείμαρρο Άμυρο, που διέρχεται από το κέντρο της Αγιάς, βρέθηκε πεσμένος χθες το απόγευμα, για άγνωστη αιτία, 74χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος, κάτοικος της κωμόπολης.

Τον ηλικιωμένο είδαν διερχόμενοι, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, άνδρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο, ενώ πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς τον ανέσυραν στον δρόμο, απ’ όπου, παρουσία της συζύγου του, οδηγήθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο (στην καρότσα) στο Κέντρο Υγείας, αφού αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή δεν διέθετε βάρδια και για μια απόσταση 500 μέτρων θα έπρεπε ο τραυματίας να περιμένει να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Λάρισα για να τον μεταφέρει!

Εκεί, του εδόθησαν οι πρώτες βοήθειες και, εν συνεχεία, μεταφέρθηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ, που εν τέλει ήρθε από τη Λάρισα, στο Κουτλιμπάνειο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το άσχημο αυτό περιστατικό ανέδειξε για άλλη μια φορά το μεγάλο, μεταξύ αρκετών άλλων, πρόβλημα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αγιάς, αυτό της έλλειψης ικανού αριθμού οδηγών ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες. Οι τρεις υπάρχοντες οδηγοί μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να καλύψουν ένα από τα τρία 8ωρα του 24ωρου, κάτι βέβαια που ποτέ σχεδόν δεν συμβαίνει, αφού μετά από νυχτερινή βάρδια μένει ακάλυπτο όλο το επόμενο 24ωρο, ενώ αν υπολογίσει κανείς τα ρεπό και τις άδειες εύκολα γίνεται αντιληπτό πως οι βάρδιες που καλύπτονται μηνιαίως είναι ελάχιστες.

Επίσης, μέσω του συμβάντος φαίνεται πόσο η περιοχή έχει ανάγκη τη λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ, σταθμού που κρίνεται ακόμη πιο αναγκαίος τώρα που ξεκινά η θερινή περίοδος και τα παράλια του Δήμου θα κατακλυστούν από χιλιάδες παραθεριστές και τουρίστες.

Με την ευκαιρία να επισημανθεί επίσης, πως το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας Αγιάς είναι χαλασμένο και για τις ανάγκες του έχει παρασχεθεί ένα από το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο δε απ’ όπου έπεσε ο 74χρονος δεν υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα, όπως και σε πολλά άλλα σημεία της κοίτης, κάτι που η δημοτική αρχή, πια, θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

 

(φωτογραφίες Ηλίας Τσότσας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass