ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη οι Θεσσαλοί συνταξιούχοι

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 22:50

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη διαδήλωση συνταξιούχων που πραγματοποιείται στις 13 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, απευθύνουν στους συναδέλφους τους τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του νομού Λάρισας.

Τα διοικητικά συμβούλια των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΤΣΑ κλπ. Των πόλεων του νομού, συμμετείχαν χθες σε ευρεία σύσκεψη, όπου στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων Ελλάδας, τους ενημέρωσαν σχετικά με τα νέα επώδυνα μέτρα που προβλέπει για τον κλάδο το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση.

Την ενημέρωση έκαναν συγκεκριμένα ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παναγιώτης Πάλμος και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Χρήστος Κολοβός.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, «με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη Βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης, του λαού και των συνταξιούχων».

Τα μέτρα στο πολυνομοσχέδιο που πλήττουν τους συνταξιούχους είναι τα εξής:

- Μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.

- Μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2020 στα 5.681 ευρώ από τα 8.636 ευρώ, που σημαίνει αφαίρεση μίας σύνταξης το χρόνο από τη φορολογία.

- Εφαρμογή αυτόματου κόφτη στις συντάξεις.

- Μείωση στον προυπολογισμό για την Υγεία το 2017 και το 2018.

-Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης, από το 2018.

Για τον λόγο αυτό οι συνταξιούχοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέου κύκλου δυναμικών κινητοποιήσεων, με τρία μεγάλα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη – 11.00 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου – με τη συμμετοχή των συνταξιούχων της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, στις 15 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 21 Ιουνίου στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί της 13ης Ιουνίου, από την πλατεία Λαού της Λάρισας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass