Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Από την Αγχίαλο σε όλη την Ευρώπη

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2017 22:40

Άμστερνταμ, Βιέννη, Βρυξέλλες, Γενεύη, Μόναχο, Λονδίνο, Παρίσι και Τελ Αβίβ είναι οι οκτώ διεθνείς προορισμοί από και προς τους οποίους μπορεί να ταξιδέψει το επιβατικό κοινό από τον αερολιμένα της Νέας Αγχίαλου, αυτό το καλοκαίρι. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες μπορούν να μεταβούν και σε δύο νησιά, τη Σκιάθο και την Κεφαλλονιά, με τις ενδιάμεσες στάσεις που πραγματοποιούνται σε κάποια από τα παραπάνω δρομολόγια.

Ήδη από τον Απρίλιο πραγματοποιούνται πτήσεις για πέντε προορισμούς, ενώ από τον Ιούνιο θα προστεθούν στο πρόγραμμα τρεις ακόμη προορισμοί που είναι η Γενεύη, η Βιέννη και το Τελ Αβίβ, με απευθείας πτήσεις. Βέβαια, όλα τα δρομολόγια εκτός από αυτά της Βιέννης και του Μονάχου που είναι ανοιχτά για το σύνολο του επιβατικού, αφορούν πτήσεις charter, δηλαδή είναι ειδικά ναυλωμένες για επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό. Όπως σημειώνει ο αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου η κίνηση στο αεροδρόμιο της περιοχής αναμένεται να αυξηθεί έως και 15%, που μεταφράζεται σε περίπου 14.000 αφίξεις. Ο μεγαλύτερος όγκος των ταξιδιωτών, σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, διοχετεύεται στην περιοχή της Θεσσαλίας και περισσότερο της Μαγνησίας, αλλά και της Εύβοιας.

Σε σχόλιο του στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι φυσικά είναι θετικό να υπάρχουν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν στην περιοχή οι κατάλληλες υποδομές ώστε να φιλοξενηθεί μεγάλος όγκος ταξιδιωτών που προέρχεται από το εξωτερικό. «Στην περιοχή μας, πλην της Σκιάθου που υπάρχουν μεγάλες και οργανωμένες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσουν γκρουπ τουριστών από το εξωτερικό, ώστε να αυξηθεί και η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Αντιθέτως, υπάρχει το απτό παράδειγμα της Καλαμάτας, όπου έγιναν επενδύσεις σε μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και κατά συνέπεια προσέλκυσαν τουρίστες από το εξωτερικό που έφταναν εκεί μέσω του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Σε αυτή την περίπτωση υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια στο κομμάτι του τουρισμού, από πολλούς φορείς, ενώ δόθηκαν κίνητρα σε επιχειρηματίες να επενδύσουν προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που δεν ισχύει στη δική μας περίπτωση» σημειώνει ο κ. Αγοραστός.

Παναγιώτα Φούντα