ΑΛΛΑΓΗ «ΣΚΗΝΙΚΟΥ» ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Φθινόπωρο στα παράλια της Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2017 22:20

Στη… δύση του βρίσκεται το καλοκαίρι, με τα πρώτα μηνύματα ερχομού του φθινοπώρου να κάνουν την εμφάνισή τους από χθες.

Μάλιστα, η απότομη αλλαγή του καιρού, όπου το γκρίζο σκίασε τη φωτεινότητα του ήλιου του Αυγούστου, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, γίνεται ακόμη πιο αισθητή στις παραλίες του νομού Λάρισας, όπου μόλις προχθές οι ακτές τους έσφυζαν από ζωή.

Από τις πρωινές ώρες, στα παράλια Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας, οι ομπρέλες έκλεισαν και οι ξαπλώστρες έμειναν άδειες.

Από τη μια μέρα στην άλλη, η εικόνα άλλαξε με κινηματογραφική ταχύτητα, προβάλλοντας ένα διαφορετικό σκηνικό, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προχθεσινό της κοσμοσυρροής στις ακτές.

Η εναλλαγή αυτή, ανέδειξε όμως μια άλλη όψη της ομορφιά τους, την οποία αποτυπώνει ο φωτογραφικός φακός του Λεωνίδα Τζέκα.

Αν τη δούμε με θετική διάθεση, τότε η ηρεμία που εκπέμπει η ατμόσφαιρα στην παραλία, βοηθά να προετοιμαστούμε σταδιακά για μια άλλη κατάσταση καθημερινότητας, αποχαιρετώντας ακόμη ένα καλοκαίρι και αναπολώντας…

Βέβαια οι εικόνες μαρτυρούν ότι μπορεί κάποιοι να αποδέχονται το τέλος του και να αναπολούν- από ψηλά στο λιμάνι του Αγιοκάμπου- αλλά από την άλλη, κάποιοι, επιμένουν να κρατούν σταθερή την ομπρέλα με τις καρέκλες τους στην παραλία, περιμένοντας να περάσει η μπόρα για να απολαύσουν τη θάλασσα.

Αυτό μάλλον θα αργήσει λίγο, βάσει των προβλέψεων των μετεωρολόγων, καθώς ξεκινά ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρούς ανέμους που θα επηρεάσει την Ανατολική Θεσσαλία και κυρίως τα παράλια τμήματα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι Τρίτη 22 Αυγούστου σήμερα και ημερολογιακά το καλοκαίρι ...παραμένει, όπως και η ελπίδα ότι δεν τελείωσαν ακόμη τα θαλασσινά μπάνια.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass