ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΕ ΚΕΛΛΑ

Αποκαθίσταται το πρόβλημα του ανελκυστήρα στον σταθμό Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 15:03

Να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα με τη λειτουργία του ανελκυστήρα στον Σταθμό του ΟΣΕ της Λάρισας, επιτρέποντας την απρόσκοπτη και αυτονόητη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία σε αυτόν, ζήτησε ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα με τους κ.κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο, πρόεδρο του Δ.Σ. ΟΣΕ και Κωνσταντίνο Πετράκη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ.


Ο Λαρισαίος πολιτικός όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «είχε λάβει ενημέρωση από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας, αναφορικά με τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Λάρισας και τα οποία καθιστούν εξαιρετικά προβληματική, ανασφαλή, έως και αδύνατη την εξυπηρέτηση και μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Ομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία, “στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, ένας εκ των δύο ανελκυστήρων που οδηγούν στην υπόγεια διάβαση μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Η μη λειτουργία, μάλιστα, του ενός να ακυρώνει τη λειτουργία του δεύτερου, καθώς ο ένας πηγαίνει προς τα κάτω και ο δεύτερος προς τα πάνω.
Ως εκ τούτου, άτομα με αναπηρία, υπερήλικοι, μητέρες με καροτσάκια βρεφών ή εγκυμονούσες, καθώς και επιβάτες με πολλές και βαριές αποσκευές, αδυνατούν να μετακινηθούν με ασφάλεια και αυτονομία μεταξύ των αποβάθρων του σταθμού, με συνακόλουθο, την αδυναμία χρήσης των σιδηροδρομικών συρμών”.
 Τα στελέχη του ΟΣΕ αναγνωρίζοντας το επείγον του ζητήματος, επικοινώνησαν με τους αρμόδιους στη Λάρισα, δεσμευόμενοι για άμεση επισκευή του ανελκυστήρα, έως το τέλος της εβδομάδας».
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κέλλας δήλωσε:
«Θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω τα στελέχη της διοίκησης του ΟΣΕ για την απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης, και η οποία καθιστά αδύνατη την εξυπηρέτηση και μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία, ζητώντας την τάχιστη αποκατάσταση του προβλήματος. Οι υπεύθυνοι δεσμεύτηκαν πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας το πρόβλημα θα αποκατασταθεί προκειμένου να εμπεδωθεί όχι μόνο η ασφάλεια αλλά και η αξιοπρέπεια των Ατόμων με Αναπηρία.
Αυτό είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η πολιτεία απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία, που αποτελούν τους αφανείς ήρωες της κοινωνίας μας. Η μη εξάλειψη, άλλωστε, των κοινωνικών ανισοτήτων και η χαμηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών που απολαμβάνουν, είναι κάτι που προσβάλλει την επίσημη πολιτεία και όχι μόνο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass