EΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS +

Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γόννων στη Βαρκελώνη

Δημοσίευση: 05 Νοε 2017 15:24

Επιμορφωτικό πρόγραμμα του Erasmus+ και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, παρακολούθησαν η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων κ. Κωνσταντίνα Μπούτου, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Αποστολίνα Σαΐτη και ο δάσκαλος κ. Γεώργιος Αλεξανδρής στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η επιμόρφωση περιελάμβανε δομημένο κύκλο μαθημάτων με θέμα «Αντιμετώπιση της πολυμορφίας: Διαπολιτισμική διαχείριση της τάξης και ένταξη μεταναστών/προσφύγων μαθητών».
Αρχικά συζητήθηκαν τα τυπικά προβλήματα που προκύπτουν στη διαχείριση των πολυπολιτισμικών τάξεων και αναλύθηκαν οι ανάγκες των μαθητών με διαφορετικό πολιτιστικό και οικονομικό υπόβαθρο. Με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς του σεμιναρίου από τη Φλωρεντία, την Ουγγαρία, την Φινλανδία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, έγινε ανταλλαγή των πολυπολιτισμικών εμπειριών από τα σχολεία που διδάσκουν.
Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές ενσωμάτωσης των παιδιών μεταναστών στο εκπαιδευτικό σύστημα, μέθοδοι διαφοροποίησης και τεχνικές συνεργατικής μάθησης. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνειδητοποίηση της συναισθηματικής και ψυχολογικής δυσφορίας των παιδιών μεταναστών/προσφύγων στη διαδικασία της ένταξης σε νέο περιβάλλον. Διδάχθηκαν κατευθυντήριες γραμμές, τους παρουσιάστηκαν χρήσιμα εργαλεία ενώ υλοποιήθηκαν ατομικές και ομαδικές ασκήσεις για την ένταξη των παιδιών μεταναστών/προσφύγων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Δόθηκαν συμβουλές για την ενδυνάμωση των παιδιών μεταναστών ώστε να γίνουν ενεργοί συμμετέχοντες στο σχολείο και το τοπικό τους περιβάλλον. Στο τέλος έγινε αναλυτική παρουσίαση του σχολείου και των δραστηριοτήτων που υλοποιούνται από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Καθόλη τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Γόννων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους από τη Φλωρεντία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και τη Ρουμανία για τα δικά τους εκπαιδευτικά συστήματα, να εντοπίσουν κοινά σημεία αλλά και διαφορές. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις από αυτή την κινητικότητα για επιμόρφωση, θα χρησιμοποιηθούν στο άμεσο διάστημα ώστε να βελτιωθεί η ένταξη και η ενσωμάτωση μαθητών μεταναστών στο σχολικό περιβάλλον.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass