Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ

Βροχερός ο Νοέμβριος στη Λάρισα

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 22:05

Η χθεσινή πρωινή βροχή έδωσε το πρώτο δείγμα για τις καιρικές συνθήκες που θα ακολουθήσουν όλο τον επόμενο μήνα στη Λάρισα.

Παράλληλα «απειλητική» εμφανίζεται αυτές τις μέρες η υγρασία στην πόλη, με τα επίπεδά της να αγγίζουν τα ανώτατα όρια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα «Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι δύο πιο βροχεροί μήνες του χρόνου για την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Άρα τόσο οι συχνές βροχοπτώσεις, όσο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα εμφανιστούν πιο έντονα την ερχόμενη εβδομάδα,

αποτελούν φαινόμενα στο πλαίσιο των αναμενόμενων καιρικών συνθηκών».

Ο κ. Σκριμιζέας υποστηρίζει πως σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με την ελάχιστη θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και τη μέγιστη τους 19,5 βαθμούς. Συννεφιά προβλέπεται για αύριο Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα ενώ το ερχόμενο Σάββατο προβλέπονται βροχή και πρόσκαιρα έντονη με πτώση της θερμοκρασίας στους 15 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη.

Το κοινό στοιχείο και των τριών ημερών, θα είναι η αυξημένη υγρασία, σε ανώτατα όρια, που θα δημιουργεί περιορισμένη ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, αναφέρει ο κ. Σκριμιζέας.

Η Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, θα είναι μια μέρα με συννεφιά, χωρίς βροχόπτωση στην πόλη της Λάρισας, ενώ από την επόμενη εβδομάδα …έρχονται μπόρες!

Λ.Κ.

Σχετικά Άρθρα