ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ

«Αναδείξτε τον πολιτισμό που κρύβει η Αρχαία Περραιβία»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 16:26

Την αξία της ανάδειξης των αρχαιολογικών θησαυρών της Αρχαίας Περραιβίας, στα βόρεια του Νομού Λάρισας, που θα σημάνει την πλήρη και ουσιαστική πολιτισμική, ιστορική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, επισημαίνει με ερώτηση του προς την υπουργό Πολιτισμού, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.


Ο κ. Κατσιαντώνης «υπενθυμίζει» στη Λυδία Κονιόρδου μέσα από την ερώτησή του τα ευρήματα από την κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο που «έδωσαν» οι πρώτες ανασκαφές στην περιοχή το διάστημα 1996-1997, και της ζητά να συνεχιστεί αυτή η πρωτοβουλία της Πολιτείας και σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη, τις έρευνες αρχαιολόγων και ιστορικών που μιλούν με μεγάλες πιθανότητες για μια Θεσσαλική Δωδώνη στην περιοχή, αλλά και για την ανεύρεση των ανακτόρων του Βασιλιά Πηλέα και του Πρίγκιπα Αχιλλέα.
Η διάσωση και η ανάδειξη της Αρχαίας Περραιβίας είναι σημαντική από κάθε άποψη, για όλους τους Έλληνες και για τους Θεσσαλούς ειδικότερα, που τιμούν την ιστορία τους επισημαίνει στην υπουργό Πολιτισμού ο Γιώργος Κατσιαντώνης.
 Τονίζει πως η ενδεχόμενη αδιαφορία της Πολιτείας θα κοστίσει μετά βεβαιότητας από κάθε άποψη, και θα οδηγήσει σε αφανισμό του κρυμμένου αρχαιολογικού πλούτου, γι’ αυτό και θέτει ερωτήματα προς ενημέρωσή του ως προς το σχέδιο που θα υιοθετηθεί για την ανεύρεση και προστασία του, με τη βοήθεια ποιου φορέα και υπό ποιας μορφής χρηματοδότηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass