Ο ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ ΙΣΩΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Λαρισαίος 143 κιλών έτρεξε 42 χιλιόμετρα σε επτάμισι ώρες

*«Με μπανάνες, ζελεδάκια αλλά και με την έγκριση... τριών καρδιολόγων τα κατάφερα» λέει στην «Ε» ο 46χρονος Θοδωρής Παπαδόπουλος

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 22:24

Είναι ίσως ο πιο βαρύς άνθρωπος που τερμάτισε τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας φέτος και σίγουρα ένας από τους πιο υπέρβαρους ανθρώπους που το κατάφεραν στην ιστορία του αγώνα γενικότερα.

Ο Λαρισαίος Θοδωρής Παπαδόπουλος ζυγίζει 143 κιλά κι όμως κατάφερε κάτι μοναδικό που πάει κόντρα στη λογική. Έτρεξε ολόκληρο μαραθώνιο αγώνα 42 χιλιομέτρων και κατάφερε να τερματίσει μετά από 7 ώρες και είκοσι λεπτά. Βέβαια για να το κάνει αυτό έπρεπε να πάρει πρώτα την έγκριση όχι ενός, αλλά τριών καρδιολόγων και φυσικά την έγκριση της γυναίκας του. Κατά τη διάρκεια του αγώνα μάλιστα πήρε την ενέργεια που έψαχνε τρώγοντας μπανάνες και ενεργειακά ζελεδάκια. Όσον αφορά στον επόμενο μεγάλο στόχο, δεν είναι αγώνας αλλά δίαιτα και μάλιστα επειγόντως. Ο υψηλόσωμος στρατιωτικός στο επάγγελμα, αφού πήρε μια βαθιά ανάσα μετά από τόσα χιλιόμετρα, είπε και μερικά έξυπνα μυστικά στην «Ε».
«Είχα πάντα μια άνεση με τη γυμναστική παρά τα πολλά κιλά μου. Δεν με δυσκόλεψαν σχεδόν ποτέ. Έχω κάνει και αποστολές στο Αφγανιστάν και ήμουν ακόμα πιο βαρύς, όμως έπαιρνα μέρος σε όλες τις ασκήσεις» λέει καθώς προσπαθεί να απομακρύνει από τη συσκευή του τηλεφώνου του τα δύο του παιδιά. «Με τόσες υποχρεώσεις από τη δουλειά και δύο μικρά παιδιά δεν βρίσκεις και εύκολα χρόνο να αθληθείς» τονίζει ο 46χρονος Θοδωρής που όμως σημειώνει «πάντα είχα σχέση με τον αθλητισμό καθώς παλιά ήμουν στην αίθουσα των βαρέων αθλημάτων και έκανα μποξ».
Βέβαια άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις μποξ στα 20 και στα 30 και άλλο να παίρνεις την απόφαση να τρέξεις 42 χιλιόμετρα και κάτι όταν οδεύεις μάλιστα για τα 50 σου. «Η γυναίκα μου είχε αμφιβολίες. Μου έλεγε να το ξανασκεφτώ γιατί δεν είχα ξανακάνει κάτι τέτοιο». Πώς να κάνει άλλωστε αφού μόλις από πέρυσι άρχισε να τρέχει. «Πήγα και σε τρεις καρδιολόγους και έκανα και τις απαραίτητες εξετάσεις πριν τρέξω. Μου δώσανε το οκ αφού καπνιστής δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου κι έτσι ξεκίνησα».
Πάμε τώρα στα δύσκολα. Πώς τα έβγαλε πέρα; «Με μεγάλη δυσκολία. Έκανα 7 ώρες και 19 λεπτά για να τερματίσω. Η ανηφόρα είναι μεγάλη σε μήκος και χρειάζεσαι πολλά ψυχικά αποθέματα για να το πετύχεις. Δεν έκανα στάσεις. Απλά για κάποιο διάστημα περπατούσα».
Και πάει ο νους μας πάλι όμως στα κιλά. Τι πρέπει να φάει ένας άνθρωπος 143 κιλών για να βγάλει τέτοια απόσταση: «Μπανάνες, ενεργειακά ζελεδάκια, ισοτονικά ποτά και φυσικά πολύ μα πολύ νερό» μας απαντάει, αλλά τη γραμμή τερματισμού στην κουβέντα μας επιλέγει να την κόψει ως εξής: «Περισσότερο δεν μετράνε ούτε τα κιλά, ούτε οι χρόνοι. Περισσότερο μετράει η ψυχική δύναμη που δίνουν οι άνθρωποι στους ανθρώπους. Εμένα μου την έδωσαν μερικά άτομα όπως ο Αποστόλης Γούλας, ο Βασίλης Φαλτσής, ο Κώστας Χατζής, ο Γιώργος Νυχτερίδας και ο Θοδωρής Τόπας». Τον ρωτάμε για τον επόμενο στόχο και λέει μονομιάς «Δίαιτα. Δίαιτα και μάλιστα επειγόντως...».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass