Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2018

Συνέδριο Ελληνορωσικών Σχέσεων και Φιλίας

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 22:51

Της Λένας Κισσάβου

Ένα σημαντικό γεγονός, που θα διευρύνει τους ορίζοντες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και πιο συγκεκριμένα με θεσσαλικούς φορείς και ιδιώτες, σε όλους τους τομείς, από την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα μέχρι τον τουρισμό, θα φιλοξενήσει το 2018 η Λάρισα.


Μετά από συνάντηση που είχε ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής Δρ. Ξενοφών Σπηλιώτης και ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, με τον νέο γενικό πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας, στην Ελλάδα κ. Αλεξάντρ Στσερμπάκοβ, και τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, κ. Θεόφιλο Ιωαννίδη, στη Θεσσαλονίκη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το 1ο Συνέδριο Ελληνορωσικών Επιχειρηματικών Σχέσεων και Φιλίας της Θεσσαλίας, την άνοιξη του 2018, στο ΤΕΙ.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια των ελληνορωσικών σχέσεων, που μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη και είναι η πρώτη φορά που θα υλοποιηθεί στην πόλη μας, με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρηματιών από τη Ρωσία και την Ευρασιατική Οικονομική Ενωση.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων, προς τιμή του νέου γενικού προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ρωσίας, κ. Αλεξάντρ Στσερμπάκοβ, στον χώρο του Κέντρου Συνεδριάσεως της Θεσσαλονίκης «Ιωάννης Βελλίδης» όπου κλήθηκαν τόσο ο πρύτανης κ. Σπηλιώτης όσο και ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Δρ. Παπαχατζής, που είναι και ο εκπρόσωπος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου για την περιοχή της Θεσσαλίας.
Εκτός της διοργάνωσης του συνεδρίου Ελληνορωσικών Επιχειρηματικών Σχέσεων, στη Λάρισα, δεσμεύθηκαν για αμοιβαίες εκπαιδευτικές και μορφωτικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες, με πρωταγωνιστή και το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Σύμφωνα με όσα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν, το συνέδριο θα αποτελέσει το εφαλτήριο εξωστρέφειας θεσσαλικών επιχειρήσεων, προς νέες αγορές, μέσα από εμπορικές συνεργασίες με Ρώσους επιχειρηματίες και φορείς.
Όσον αφορά στην εκδήλωση στο «Βελλίδειο», ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, κ. Θεόφιλος Ιωαννίδης, επέδωσε τιμητική πλακέτα στον νέο γενικό πρόξενο κ. Αλεξάντρ Στσερμπάκοβ και τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένες προσωπικότητες, για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των Ελληνορωσικών σχέσεων, όπως στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθηγητής Π. Μίτκα και στον επιχειρηματία των σούπερ- μάρκετ, κ. Ι. Μασούτη. Επίσης παρουσιάστηκε με προβολή διαφανειών το μόνιμο εκθετήριο ελληνικών προϊόντων που βρίσκεται στη Μόσχα. Η όλη εκδήλωση έληξε με τη χορωδία του Ρωσικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με παραδοσιακά ρώσικα τραγούδια και φορεσιές.