ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΟΥΣ

Βιτρίνες έργα τέχνης!

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 22:44

Βιτρίνες καταστημάτων που μετατρέπονται μέρα με τη μέρα σε πραγματικά έργα τέχνης. Η χριστουγεννιάτικη περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καταστήματα της πόλης. Βιτρίνες μαγικές, χιονισμένες, τάρανδοι, χιονάνθρωποι, αγιοβασίληδες, χιονισμένα έλατα φέρνουν τη χριστουγεννιάτικη μαγεία πιο νωρίς. Τα τελευταία χρόνια η μόδα των Χριστουγέννων επιτάσσει βιτρίνες ζωγραφισμένες στο χέρι.

Οι εποχές όπου αυτοκόλλητα και λαμπιόνια στόλιζαν τις βιτρίνες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, ολοένα και περισσότεροι καταστηματάρχες επιλέγουν να ζωγραφίσουν τη βιτρίνα τους. Εξάλλου, η βιτρίνα είναι η πρώτη εντύπωση για τον πελάτη και επιβάλλεται να έχει την ανάλογη αισθητική και στυλ. Όμορφες παραστάσεις που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από τα παραμύθια στολίζουν κάθε λογής επιχείρηση.

Ο Λαρισαίος ζωγράφος Νίκος Κούτρας αυτές τις μέρες τρέχει και δεν φτάνει. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες των Χριστουγέννων. Με τα πινέλα και τις μπογιές στα χέρια, σεργιανίζει την πόλη και φτιάχνει αριστουργήματα πάνω στο γυαλί. Τη χριστουγεννιάτικη ζωγραφική πάνω σε βιτρίνες, την ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν ένας φίλος του, του ζήτησε να του ζωγραφίσει τη βιτρίνα. Τότε δεν μπορούσε να φανταστεί τις διαστάσεις που θα έπαιρνε αυτού του είδους η διακόσμηση, αλλά πλέον το απολαμβάνει. Εξάλλου, είναι και ένας τρόπος έστω και για λίγες μέρες να βγάλει ένα καλό μεροκάματο, αφού το επάγγελμα του ζωγράφου δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια άνετη επιβίωση.

Ο κόσμος τον γνωρίζει και αρκετό καιρό πριν, τον καλεί για να δώσει την παραγγελία του. «Φέτος την 1η Νοεμβρίου ζωγράφισα την πρώτη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα στη Λάρισα. Αυτή τη στιγμή έχω ραντεβού μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου» λέει ο Νίκος στην «Ε». Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια βιτρίνα εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας πάνω στην οποία καλείται να ζωγραφίσει αλλά και από το σχέδιο. «Μπορεί να είναι δουλειά μιας ώρας αλλά μπορεί να χρειαστούν και δύο ημέρες» λέει χαρακτηριστικά. Η επιλογή των σχεδίων γίνεται είτε μέσω του καταλόγου που διαθέτει ο ίδιος, ή μπορεί να είναι και σχέδιο που έχει έτοιμο και θέλει ο πελάτης. Ως χρώμα χρησιμοποιεί το πλαστικό που βγαίνει εύκολα με ένα ειδικό ξυστράκι και πλύσιμο μετά τις γιορτές.

Ο Νίκος δεν είναι ο μοναδικός που ζωγραφίζει βιτρίνες στη Λάρισα, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις ακόμη καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη ζωγραφική βιτρίνας. Μπορεί η ζωγραφική πάνω στη βιτρίνα να αντέχει λίγο στον χρόνο, όμως σίγουρα καταφέρνει να κλέβει τις εντυπώσεις. Έργα τέχνης που εκτίθενται για λίγο, όμως τα απολαμβάνουν χιλιάδες κόσμου.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass