Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1908

Έγραψε ιστορία η Νικολέττα Μπασδέκη

* Με 325 ψήφους κέρδισε τον Αντώνη Γραβάνη που πήρε 271 από 635 ψηφοδέλτια *«Θα είμαι πρόεδρος όλων των δικηγόρων» είπε συγκινημένη στο Δικηγορικό Μέγαρο * «Θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις» δήλωσε ο Αντώνης Γραβάνης στην «ΕτΔ»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2017 18:44
Η θριαμβεύτρια του χθεσινού β' γύρου των εκλογών, Νικολέττα Μπασδέκη, πνίγεται στις αγκαλιές των συναδέλφων της στο Δικηγορικό Μέγαρο Η θριαμβεύτρια του χθεσινού β' γύρου των εκλογών, Νικολέττα Μπασδέκη, πνίγεται στις αγκαλιές των συναδέλφων της στο Δικηγορικό Μέγαρο

Η Νικολέττα Μπασδέκη χθες το βράδυ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας για πρώτη φορά από το 1908!

Στην επαναληπτική ψηφοφορία που διεξήχθη με τη συμμετοχή 635 μελών του ΔΣΛ από τους 718 που είχαν δικαίωμα ψήφου, έφτασε σε ποσοστό 51% ξεπερνώντας με 9 ποσοστιαίες μονάδες (42,6%) τον Αντώνη Γραβάνη. Συγκεκριμένα κέρδισε τον αντίπαλό της με διαφορά 54 ψήφων καθώς πήρε 325 έναντι 271 ενώ από τη διαδικασία υπήρξαν 32 λευκά και 7 άκυρα.

Τα συναισθήματα ήταν έντονα στο Δικηγορικό Μέγαρο της πόλης καθώς το ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο από το πρωί, που άνοιξαν οι κάλπες, ως και τις 9 περίπου το βράδυ που ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα. Η αγωνία στο πρόσωπο και των δύο υποψηφίων ήταν εμφανής αλλά στο τέλος μόνο η Νικολέττα Μπασδέκη με τους υποστηρικτές της πανηγύρισαν, για το γεγονός πως θα αναλάβει τα ηνία του ΔΣ του συλλόγου για τα επόμενα 4 χρόνια, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Κατσαρό, μετά από δύο συνεχόμενες θητείες του.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η νικήτρια της χθεσινής διαδικασίας ανέβηκε στο βήμα της αίθουσας εκδηλώσεων του Δικηγορικού Μεγάρου και συγκινημένη ευχαρίστησε όλους όσοι προσήλθαν χθες να ψηφίσουν και φυσικά όσους την επέλεξαν για νέα πρόεδρο, όπως και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

«Θέλω να δηλώσω πως θα είμαι πρόεδρος όλων των δικηγόρων με ενότητα, με σύμπνοια και ομόνοια. Να συγκεράσουμε όλες τις απόψεις και να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα των δικηγόρων τα οποία είναι κοινά για όλους. Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί. Τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά ενώ αυτά που μας χωρίζουν είναι ελαχιστότατα».

Λίγο πιο δίπλα ο Αντώνης Γραβάνης, αφού πρώτα συνεχάρη τη συνάδελφό του για το αποτέλεσμα έκανε μια δήλωση στην «ΕτΔ» (αναλυτική δήλωση και από τις δύο πλευρές αναμένεται σήμερα) λέγοντας τα εξής «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την άψογη εκλογική διαδικασία που τηρήθηκε και τις δύο Κυριακές και ιδιαιτέρως ευχαριστώ του 271 συνάδελφους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Το δικηγορικό σώμα έκανε την επιλογή του για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο ΔΣΛ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Συγχαίρω την κ. Μπασδέκη για την εκλογή της. Εύχομαι και ελπίζω το νέο διοικητικό συμβούλιο, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του. Από την πλευρά μου πρόκειται να συνδράμω στο έργο του με όλες μου τις δυνάμεις».

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το νέο ΔΣ θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου του 2018 ως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Αυτοί που το αποτελούν μαζί με τη νέα πρόεδρο και τον Αντώνη Γραβάνη θα είναι οι εξής: Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Χρήστος Μπραζιώτης, Νίκος Κολοκυθόπουλος, Ευάγγελος Διανελλάκης, Πέτρος Δημοβέλης, Κυριάκος Σουλακούδης, Γιάννης Γιαγλάρας, Φώτης Αστερίου, Κώστας Βελησσαρίου, Φαίδρα Γκάγκα, Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη, Βασίλης Βράκας, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου ενώ αναπληρωματικός θα είναι ο Γιώργος Νασιακόπουλος. Οι 4 εκ των συμβούλων προέρχονται από την ομάδα της Μπασδέκη, άλλοι τόσοι από την ομάδα Γραβάνη, δύο από την ομάδα Καλογερά και τρεις ανεξάρτητοι. Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα τον Ιανουάριο.

                                                                                                                                                                                                     Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

 

Η Νικολέττα, το σύνθημα, ο ηττηθείς κι ο «δάσκαλος»

5ciu mpasd

 

6ciu mpasd

 

7ciu mpasd

*ΠΡΩΤΗ κυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας η Νικολέττα Μπασδέκη αλλά πραγματικός κύριος και ο Αντώνης Γραβάνης. Με το που ανακοινώθηκε πως η αντίπαλός του είναι η νέα πρόεδρος, σηκώθηκε αμέσως για να τη συγχαρεί. Ήταν η στιγμή που οι περισσότεροι στην αίθουσα εκδηλώσεων σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν. Σπουδαία στιγμή…

* * *

*ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ υπόθεση στη χθεσινή βραδιά αν μη τι άλλο. Δεν προλάβαινε τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα δάκρυα από τις συναδέλφους που την υποστήριζαν όλα αυτά τα χρόνια, η νέα πρόεδρος. Την «έπνιξαν» με ευχές.

* * *

*ΜΕΓΑΛΟ το ενδιαφέρον πραγματικά από την πρώτη ως και τις τελευταίες ψήφους η χθεσινή διαδικασία. Την καταγράψαμε:

Από την πρώτη δεκάδα άρχισε η διαφορά: Μπασδέκη 7, Γραβάνης 2 και ένα λευκό.

Στην πρώτη πενηντάδα άρχισε να μεγαλώνει: Μπασδέκη 33, Γραβάνης 15, 2 λευκά.

Στην πρώτη κατοστάδα παγιώθηκε: Μπασδέκη 57, Γραβάνης 35 (7 λ. – 1 ακ.).

Στα διακόσια η διαφορά πάλι στα 20: Μπασδέκη 103, Γραβάνης 82 (13 λ. – 2 ακ.).

Στα τριακόσια μεγάλωνε το προβάδισμα: Μπασδέκη 158, Γραβάνης 122 (17 λ. -3 ακ.).

Όταν φτάσαμε στα τετρακόσια σχηματίστηκε «εικόνα» αποτελέσματος: Μπασδέκη 203, Γραβάνης 171 (21-5)

Από τα πεντακόσια και μετά άρχισαν οι ευχές: Μπασδέκη 254, Γραβάνης 214 (26-6)

Στα 535, μια κατοστάδα πριν το φινάλε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

Μπασδέκη 277, Γραβάνης 222, (29-7) για να φτάσουμε στα 600 με Μπασδέκη 307 και Γραβάνη 256.

Τα ουίσκι είχαν ήδη ανοίξει στον τρίτο όροφο του Δικηγορικού Μεγάρου Λάρισας. Βέβαια όσο τα χρειάστηκαν οι νικητές άλλο τόσο τα είχαν ανάγκη και οι ηττημένοι…

* * *

ΜΠΡΑΒΟ Νικολέττα, τα πας περίφημα» της έλεγαν φίλοι και υποστηρικτές, μα εκείνη δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα. «Σταματήστε», τους απαντούσε «είναι νωρίς» όσο κι αν περνούσε η ώρα. Μόνο όταν το άκουσε από τα επίσημα χείλη της εφορευτικής επιτροπής, τους επέτρεπε να της μιλήσουν για αποτέλεσμα.

* * *

*Ο ένας (Στέλιος Καλογεράς) γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ανήμερα του πρώτου γύρου. Δεν πέρασε στον επόμενο γύρο. Ο άλλος (Αντώνης Γραβάνης) είχε γενέθλια μια ημέρα πριν τον δεύτερο γύρο. Δεν τα κατάφερε. Η μόνη που θα γιορτάσει διπλά είναι τελικά η Νικολέττα Μπασδέκη που μέχρι και μεθαύριο του Αγίου Νικολάου θα δέχεται ευχές για την προεδρία.

* * *

ΝΙΚΗ Τσάτσαρη». Κι όμως ακούστηκε το όνομά της στην ανάγνωση των χθεσινών ψηφοδελτίων. Το φώναξε δυνατά ο κ. Χατζηευθυμίου της εφορευτικής επιτροπής. Κάποιος το έγραψε σε ψηφοδέλτιο και φυσικά το ευχαριστήθηκε η ίδια. Έστω και ως αστείο της άρεσε.

* * *

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ όχι μόνο για ανηλίκους αλλά και για ενηλίκους…» είπε σε κάποια άλλη στιγμή η εφορευτική επιτροπή. Κάτι κακό έγραψε κάποιος στο ψηφοδέλτιο. Τόσο που δεν τον διάβασαν. Υπάρχουν κι αυτοί που εξέφρασαν με τέτοιο άκομψο τρόπο την αντίθεσή τους προς κάποιο πρόσωπο.

* * *

*Ο Γραβάνης άλλαξε θέση σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Πήγε μερικές σειρές πιο πίσω μήπως και αλλάξει το γούρι. Από την άλλη η Μπασδέκη όχι μόνο άλλαξε θέση αλλά δεν κάθισε ούτε δευτερόλεπτο από την αγωνία της. Την έψαχνε μέχρι και ο Χατζηευθυμίου της εφορευτικής επιτροπής. Μία στη γαλαρία και μία στον διάδρομο ήταν.

* * *

*ΑΠΟ το πρωί άρχισαν τα όργανα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο (πού αλλού;) Facebook. Φωτογραφίες, χαμόγελα, ευχές από δικηγόρους. Αμέσως μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φυσικά κορυφώθηκαν. Για παράδειγμα ο Γιάννης Παγώνης έγραψε πως «Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Λάρισας δεν μπαίνουν σε καλούπια! Δεν είναι πρόβατα προς σφαγή». Έδωσε συγχαρητήρια στη Νικολέττα Μπασδέκη τονίζοντας πως «Κάποιος δάσκαλος που σε βλέπει από ψηλά, θα αισθάνεται πολύ υπερήφανος για σένα».

* * *

*Ο Αντώνης Γραβάνης μάλιστα παρά το άσχημο γι’ αυτόν αποτέλεσμα, τα ανήρτησε στο Facebook για να ενημερώσει τους διαδικτυακούς του «φίλους». Πιστός στην τακτική του ακόμα και στα δύσκολα. Άλλωστε λίγο νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ψηφοδελτίων ο νεαρός υποψήφιος σύμβουλος Βασίλης Βράκας, της ομάδας Γραβάνη, ενημέρωνε την αίθουσα για το πώς διαμορφώνεται το αποτέλεσμα ψήφο – ψήφο, μέσω εφαρμογής.

 

  Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass