Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟ 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Στήριξη της μελισσοκομίας με συνέργειες

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 22:34

Την κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω στήριξη της ελληνικής μελισσοκομίας και των Ελλήνων μελισσοκόμων μετέφερε στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.

Βασίλης Κόκκαλης.
Ο Λαρισαίος υφυπουργός με δηλώσεις του κατά την έναρξη του φεστιβάλ στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σημειώνοντας το «υψηλό κόστος παραγωγής» και «οι πολλές και οι κατακερματισμένες επιχειρήσεις καθιστούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο δρα ο μελισσοκόμος ακόμη πιο δύσκολο» και συνέχισε «η μοναδική λύση είναι η ανάπτυξη συνεργατικότητας και συνεργειών, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιηθούν και τα κονδύλια από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Πλέον πρέπει να φύγουμε από το παλαιό μοντέλο του πρωτογενούς τομέα και να πάμε στο μοντέλο με τις νέες ομάδες παραγωγών και με τις νέες οργανώσεις παραγωγών».
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Τσιρώνης αφού αρχικά ευχήθηκε καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ, σημείωσε ότι «αυτές οι συναντήσεις είναι πολύτιμες» και αυτό γιατί «βάζουν τον παραγωγό δίπλα στον καταναλωτή». Υπογράμμισε ότι «ο Έλληνας καταναλωτής γνωρίζει το ελληνικό μέλι» και ζήτησε από όσους δεν το ξέρουν «να το μάθουν γιατί είναι κάτι το μοναδικό. Όταν γνωρίσουν το πραγματικό ελληνικό μέλι θα καταλάβουν τις διαφορές από τις κακές, σπάνιες περιπτώσεις το να έχουμε μέλια να παριστάνουν τα ελληνικά μέλια, ενώ δεν είναι».
 «Το ελληνικό μέλι είναι το καλύτερο μέλι στον κόσμο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Βασίλειος Ντούρας, ο οποίος μίλησε για το Φεστιβάλ τονίζοντας ότι «εδώ ο Έλληνας καταναλωτής βρίσκει όλες τις ποικιλίες ακόμη και αν δεν αγοράσει μπορεί να τις γευτεί. Να μάθει να ξεχωρίζει τα ελληνικά μέλια από τα εισαγόμενα». Υπογράμμισε ότι παρά την κρίση, «φέτος είμαστε ακόμη περισσότεροι στο Φεστιβάλ και αυτό γιατί έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών ότι έχουμε τα καλύτερα μέλια του πλανήτη».
Στα εγκαίνια του φεστιβάλ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και Έλενα Σταματάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Έξαρχος, καθώς και πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση όπως ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης.
Σημειώνεται ότι οι δύο υφυπουργοί συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΟΜΣΕ κ. Βασίλη Ντούρα και τον κ. Β. Έξαρχο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το περίπτερο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, όπου συμμετείχαν τρεις Λαρισαίοι παραγωγοί και συζήτησαν με τον πρόεδρό του Κώστα Καλαπούτη για την κατάσταση της μελισσοκομίας στη Θεσσαλία και τη Λάρισα καθώς και τα προβλήματα της παραγωγής μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας.

Gallery άρθρου