Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Αναγκαία η παράκαμψη της Ελασσόνας

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 16:19

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει την παράκαμψη της Ελασσόνας στην ΕΟ Λάρισας-Κοζάνης ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή με την οποία διερευνά τις κυβερνητικές προθέσεις για την υλοποίηση του έργου παρότι υπήρξε σχετική εξαγγελία από το 2010.

‘Όπως αναφέρει στην ερώτηση «Η Εθνική Οδός Λάρισας-Κοζάνης (Ε65) αν και χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες που κινούνται προς τη Δυτική Μακεδονία, βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ειδικά από το κομμάτι της Ελασσόνας μέχρι την Κοζάνη. Είναι ένας δρόμος στενός, με ελλιπή σήμανση και ακατάλληλος για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Αν και η βελτίωση του συγκεκριμένου κομματιού της Εθνικής Οδού έχει εξαγγελθεί από το 2010, μέχρι στιγμής το έργο είναι βαλτωμένο, με τη χρηματοδότηση να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στην υλοποίησή του.

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι απαραίτητο να προχωρήσουν κομμάτια αυτού του έργου, όπως η παράκαμψη της πόλης της Ελασσόνας, καθώς μεγάλα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται εντός της πόλης της Ελασσόνας, με επιβάρυνση του οδικού δικτύου της πόλης, αυξημένο κίνδυνο για τους πολίτες και μεγάλες καθυστερήσεις για τους επαγγελματίες. Η κατασκευή ενός περιφερειακού δικτύου που θα παρακάμπτει την πόλη της Ελασσόνας είναι επιτακτική ανάγκη, όπως επίσης απαραίτητη είναι και η βελτίωση του οδικού δικτύου (διαπλάτυνση, σηματοδότηση κτλ) από την Ελασσόνα μέχρι την Κοζάνη και τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό» καταλήγει στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής Λάρισας και ρωτά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών πότε προβλέπεται να προχωρήσει η δημιουργία περιφερειακού οδικού δικτύου που θα παρακάμπτει την πόλη της Ελασσόνας, αν υπάρχουν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες του συγκεκριμένου έργου και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να βελτιωθεί ο οδικός άξονας Λάρισας – Κοζάνης.

Σχετικά Άρθρα