ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΜΕ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Σύγχρονη Πολυκλινική για αναβαθμισμένη υγεία

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Δεκ 2017 12:32

Άνοιξε και επίσημα χθες τις πύλες της για τους πολίτες της Θεσσαλίας μια νέα μονάδα υγείας, η «Σύγχρονη Πολυκλινική Λάρισας», που ως στόχο έχει την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή και την ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών, με βασικό γνώμονα - όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου – την ανθρωπιά. Οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ο πλέον καινοτόμος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, το άρτια εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όλα επιμελώς επιλεγμένα και με την προσυπογραφή κορυφαίων διακεκριμένων επιστημόνων καθιστούν το νέο αυτό εγχείρημα, πρότυπο ιατρικό μοντέλο που θα δώσει στους ασθενείς υποστήριξη και πρόσβαση σε πιο προηγμένη φροντίδα.
Ο ιδιοκτήτης της Σύγχρονης Πολυκλινικής κ. Βιτάλ Γατένιος, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι γνώμονας κάθε επιχειρηματικής προσπάθειας της οικογένειάς του είναι η ανθρωπιά, η κατανόηση των προβλημάτων των ασθενών και των οικογενειών τους και αυτό θα είναι και το κύριο στοιχείο που θα βρει το κοινό και σε αυτή την κλινική.
«Η πολυκλινική», όπως σημείωσε ο ιατρός Έκτορας Νασιώκας που επιμελήθηκε της χθεσινής παρουσίασης, «αποτελεί το όραμα των Μίνου και Βιτάλ Γατένιου, οι οποίοι δημιούργησαν ένα «κόσμημα», δίνοντας στους κατοίκους της περιοχής μια μεγάλη ευκαιρία για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και καλύπτοντας κενά που υπήρχαν».
Ο κ. Νασιώκας τόνισε ότι συστρατεύτηκε σε αυτή την προσπάθεια με τον φίλο του τον Μίνω Γατένιο και ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να βοηθήσει τη μεγάλη του προσπάθεια γιατί «είδε» στο εγχείρημά του πολλά από εκείνα που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή, ως γιατρός, ως ογκολόγος του πρώτου ογκολογικού τμήματος της Θεσσαλίας και από τα πρώτα τότε στην Ελλάδα εκτός ογκολογικών Νοσοκομείων και ως πολιτικός από πολλά μετερίζια και από το Υπουργείο Υγείας.
Αυτά είναι μεταξύ άλλων η προοπτική να εξελιχθεί η Πολυκλινική σε ογκολογικό κέντρο της Περιφέρειας και η ολιστική, ολοκληρωμένη και διά βίου ουσιαστική ιατρική παρακολούθηση όλων των πολιτών που θα συνδεθούν μαζί με την κλινική μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.
Η Πολυκλινική διαθέτει όλες τις αναγκαίες ιατρικές, κλινικές και εργαστηριακές δυνατότητες, ενώ οι κύριες κατευθύνσεις της είναι ευρύτερη παθολογική, Ογκολογική και Νεφρολογική. «Αυτό που χαρακτηρίζει τη νέα προσπάθεια είναι η πρωτοποριακή ολιστική αντιμετώπιση της υγείας των πολιτών που θα συνδεθούν μαζί μας» σημείωσε ο κ. Νασιώκας. «Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αλλά και σημαντικό εφόδιο για κάθε ασθενή αποτελεί ο πλήρης ιατρικός φάκελός του ο οποίος θα τον ακολουθεί όπου και όποτε τον χρειαστεί.
Επιπρόσθετα, ο προσωπικός θεράπων ιατρός, υπεύθυνος για το ιστορικό του, εγκαίρως ενημερωμένος, θα είναι στη διάθεσή του να δώσει την καλύτερη λύση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ιατρικές πράξεις, με πρωταρχικό στόχο την περιφρούρηση της υγείας του και την προαγωγή της πρόληψής της.
Ασθενείς με νεοπλάσματα έχουν πλέον ένα δυνατό σύμμαχο στη συλλογική αντιμετώπιση και εξατομίκευση της θεραπευτικής προσέγγισής τους. Στόχος της Ογκολογικής Μονάδος είναι να συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια πρόληψης και ίασης πέρα από τυπικά θεραπευτικά πρωτόκολλα και μόνο, καθώς και για καλύτερη ποιότητα της ζωής των ασθενών. Τέλος, το νεφρολογικό τμήμα παρέχει ολοκληρωμένη θεραπευτική υποστήριξη όλων των νεφρολογικών νοσημάτων με καθαρά ανθρωποκεντρική προσέγγιση».
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
Για το νέο αυτό εγχείρημα μίλησαν επίσης οι επιστημονικά υπεύθυνοι της Κλινικής, ο ογκολόγος Νικόλας Κεντεποζίδης και ο νεφρολόγος Δημήτριος Καραθανάσης. Ο κ. Κεντεποζίδης σημείωσε ότι η κλινική αποτελεί μια καινούργια μονάδα ολοκληρωμένης φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς με μεράκι, επιστημονικό ζήλο και συνεχή δραστηριοποίηση. «Η επιθυμία μας» τόνισε «και η προσπάθειά μας είναι να συμβάλουμε στον κοινό σκοπό της αντιμετώπισης του καρκίνου μαζί με όλες τις άλλες ογκολογικές μονάδες της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας. Όσον αφορά στη θεραπευτική προσέγγιση του ασθενή, αυτή θα γίνεται πάντα εξατομικευμένα και σύμφωνα πάντα με τα θεραπευτικά πρωτόκολλα αλλά και με γνώμονα όλες τις νεότερες εξελίξεις και καινοτόμες θεραπείες, στις οποίες συμβαδίζουμε με όλα τα ανεπτυγμένα κράτη παγκοσμίως.
Η ποιότητα ζωής του καρκινοπαθή είναι εξίσου σημαντική μέριμνα για μας και οι κατευθύνσεις στη θεραπεία συμπεριλαμβάνουν πάντα αυτό τον παράγοντα».
Από την πλευρά του ο κ. Καραθάνασης αναφέρθηκε στη σημασία της παρακολούθησης των ασθενών από την ειδικευμένη  ιατρική ομάδα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με κάλυψη των συνολικών απαιτήσεων ιατρικής παρακολούθησης, ενώ τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της λειτουργίας της νυχτερινής αιμοκάθαρσης που θα βοηθήσει την καθημερινότητα εργαζόμενων ασθενών με αυξημένες υποχρεώσεις.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν επίσης ο παθολόγος Νεκτάριος Ριζάκης και ο αγγειοχειρουργός Δημήτριος Τσίνας και ο πρώην Α/ΓΕΑ Βασίλειος Κλόκοζας, ο οποίος όπως σημείωσε συστρατεύτηκε με την οικογένεια Γατένιου προκειμένου να βοηθήσει στην επιτυχημένη λειτουργία και ανάπτυξης της Πολυκλινικής. Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας π. Γεώργιος Μπάρδας και ο αντιπρόεδρος Μάρκου Βασίλειος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Ιωάννα Καραβάνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass